Anadolu Hayat, çocuk ve gençleri odağına aldı

Tasarrufu "küçükten" başlatmak için kolları sıvayan Anadolu Hayat Emeklilik, çocuklara ve gençlere yönelik geliştirdiği ürünlerle BES’in teşviklerini aşan oranda desteklerden faydalanma fırsatı veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk ALTUN
İSTANBUL- Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sigorta sektörünün ana gündemi. Tüm sigorta şirketleri otomatik katılımdan daha fazla pay almak için kıyasıya bir rekabet içerisinde. Ancak, emeklilikten önce gençlik çağını ve eğitim dönemini düşünen şirketler de var.

Anadolu Hayat Emeklilik, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Nüfusun yaklaşık olarak 3'te birini çocukların ve gençlerin oluşturduğunu göz önünde bulunduran kurum, hem çocuk hem de gençler için ciddi teşvikler alınabilecek ürünler sunuyor.

Önceki akşam İstanbul'da internet medyası ile bir araya gelen Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, çocukların ve gençlerin daha iyi bir geleceğe sahip olması için geliştirdikleri ürünler hakkında bilgi verdi.

Kurum olarak bireysel emeklilik ve hayat sigortası branşları fon büyüklüğü toplamında sektör lideri olduklarının altını çizen Erkan, nüfusun yüzde 28'inin yani 23 milyon kişinin 18 yaş altında olduğunu vurgulayarak, "Artık odak noktaya çocuk ve gençleri koyduk." dedi.

Çocuğun okulu için sigorta

Bu 23 milyondan yaklaşık 15 milyonunun eğitim aldığını ifade eden Erkan, "Tasarrufu buradan başlatmak lazım. BES, sonuçta emekliliğe yönelik bir model. İnsanların toplu para ihtiyacı sadece emeklilikte değil. Eğitim, işsizlik, ev-araba almak gibi pek çok konuda ihtiyaçlar doğabiliyor." diye konuştu.

Eğitim masraflarının ebeveynler için en önemli sorunlardan biri haline geldiğini belirten Erkan, şunları söyledi;
"Çocuklar okul çağına geldiklerinde eğitimleri için harcama yaparken diğer taraftan tasarrufta bulunabilmek gittikçe zorlaşıyor. Aile bütçesine uygun ve düzenli tasarruflarla, çocukların geleceğe güvenle bakmasına imkân sağlayacak finansal desteğe ulaşmak mümkün. Ebeveynler, Çocuğum İçin Yatırım Sigortası ile 0-15 yaş arasındaki çocukları adına tasarrufta bulunabiliyorlar. Sigorta süresi sonunda elde edeceği toplu parayı çocuğunun eğitim masrafları için harcamayı düşünenler olduğu gibi, işini kurarken çocuğuna destek olmak için yatırım yapan müşterilerimizin de yanındayız. Hedeflenen yatırıma ulaşabilmek için vakit kaybetmeden tasarrufa başlamak çok önemli. Tasarruf etmeye ne kadar erken başlanırsa, düşük primlerle yüksek birikimlere ulaşmak o kadar kolaylaşıyor." dedi.

Erkan, bu ürünle ebeveynlerin yüksek kâr payı avantajıyla tasarrufta bulunurken, ödenen primlerin de vergi matrahından indirilebileceğine dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
"Hayat sigortalarında devlet teşvikleri hiç de az değil. Hatta BES'ten fazla olduğu durumlar da var. Mesela bizim sunduğumuz Çocuğum İçin Yatırım Sigortası, sektörde tek ve özel bir ürün. Vergi avantajından da tam olarak faydalanıyor. Başka kimsede bu ürün yok. Yani bordrolu çalışan bir kişi vergi dilimine göre yatırdığı 100 liranın 27 TL'sini veya 35 TL'sini teşvik olarak alabilir."

Gençlerin de gelecek kaygısı var

18-25 yaş arası gençler için sundukları bir diğer ürün olan Genç Emeklilik Planı hakkında da bilgi veren Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, "Nisan 2015'te çıkardığımız bu planda şu an 120 bin kişi var ve bu plandaki kişilerin yüzde 85'i primlerini kendisi ödüyor. Bu ürünün bu kadar rağbet görmesi, gençlerde de gelecek kaygısı olduğunu gösteriyor. Yani gençler kaygısız değiller. Onları tasarrufa alıştırmak önemli." dedi.

Gençlerin ayda sadece 125 TL katkı payı ödeyerek birikim yapabildiklerini belirten Erkan, önümüzdeki üç yılda toplam 200 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Erkan, gençlere sundukları bu ürünün özellikle dijital alanda ciddi satışlar yaptığını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir