Deprem teminatlı konut sayısı 8 milyonu aştı

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, deprem teminatlı konut sayısının 8.4 milyona ulaştığı, sigortalılık oranının ise yüzde 47'ye yükseldiği bilgisini verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle Zorunlu Deprem Sigortası istatistiklerini paylaştı.

"Depreme karşı alınabilecek en etkili fiziki tedbirlerin başında dayanıklı binalar inşa etmek gelir. Finansal önlemlerin en önemlilerinden biri ise Zorunlu Deprem Sigortasıdır." diyen Kayacı şöyle konuştu:

"1999 yılında yalnızca 500 bin civarında, 2016 yılında ise 7,6 milyon olan deprem teminatlı konut sayısı, 2017 sonu itibariyle 8.4 milyona ulaştı. Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 47'ye yükseldi, bu oran 2016'da yüzde 43'tü. 2018 yılı sonunda poliçe sayısının 9 milyona ulaşması bekleniyor. Bugün Türkiye'de dakikada 15 kişi Zorunlu Deprem Sigortası yaptırıyor ve günde sadece 50 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün."

Kurulduğu günden bu yana 183 milyon liralık hasar ödemesi gerçekleştiren DASK'a en yoğun ilgi deprem ile yüzleşen illerden geldi. Buna göre, Zorunlu Deprem Sigortası oranı en yüksel iller Düzce, Bolu ve Yalova oldu. Bölgesel olarak bakıldığında ise Marmara yüzde 57'lik sigortalılık oranı ile ilk sırada yer alırken, burayı yüzde 46 ile Ege ve İç Anadolu izledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir