Hisarcıklıoğlu: Teminatlar makul fiyatlarla sunulmalı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Sigortacılık sektöründen beklentimiz, Türk iş alemine ve tüm vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları teminatları makul fiyatlarla sunmalarıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sigorta Haftası" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, hayatın her alanındaki riskleri yönetebilmek için sağlıklı bir sigorta sistemine gereksinim duyulduğunu kaydetti.

Küresel ısınma, katastrofik risklerdeki artış, yaşlanan nüfus, bölge ülkelerdeki istikrarsızlık ve hızla gelişen teknolojinin sigorta ürünlerine olan ihtiyacı daha da artırdığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Artık sadece arabamızı, evimizi ve iş yerimizi sigorta ettirerek kendimizi tam olarak güvence altında görmemiz mümkün değil. Bireysel olarak, araç ve konut sigortasının yanı sıra hayat sigortamızı, ferdi kaza ve sağlık sigortamızı da yaptırmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Ekonomimizi büyütmeye odaklanmamız gerekmektedir"

Hisarcıklıoğlu, ekonomide işletmelerin faaliyet alanlarına göre özel tasarlanmış sigorta türlerine yönelmelerinin önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün, tüm işletmelerin geleneksel iş yeri ve ürün sigortalarıyla birlikte alacak, ihracat ve çeşitli sorumluluk sigortalarına da ihtiyaçları var. Sigortacılık sektöründen beklentimiz Türk iş alemine ve tüm vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları teminatları makul fiyatlarla sunmalarıdır. Ülkemiz sigortacılık sektörü üzerine düşen sorumluluğu yerine getirebilecek güç, tecrübe ve liyakate sahiptir. Bizlerin de risklerimizi sigortaya devredip, daha fazla çalışıp işlerimizi ve ekonomimizi büyütmeye odaklanmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Birliğimiz nezdinde örgütlenen sigorta acenteleriyle sigorta eksperleri başta olmak üzere, tüm iş aleminin, sektörde görev yapan tüm çalışanların ve vatandaşlarımızın Sigorta Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir