Turkcell Finansman, sekiz ayda yaklaşık 1.5 milyon kişiye 2 milyar liralık kredi verdi

Turkcell Finansman Genel Müdürü Mehmet Cantekin, sekiz ayda yaklaşık 1.5 milyon kişiye 2 milyar liralık kredi verdiklerini belirterek, bu yıl sonunda bu rakamı çok daha yukarılara taşıyacakları öngörüsünde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Müşterilerinin teknoloji ihtiyaçlarını finanse etmeyi hedefleyen Turkcell Finansman, bunun için teknolojiyle ilişkili sektörlerde faaliyet göstermeyi planlıyor. Financell’in sekiz ayda yaklaşık 1.5 milyon müşterisine 2 milyar liralık kredi verdiğini belirten Turkcell Finansman Genel Müdürü Mehmet Cantekin, bu yıl sonunda bu rakamı çok daha yukarılara taşıyacakları öngörüsünde bulundu. Bugün itibarıyla sadece Turkcell mağazalarında faaliyet gösteren Financell’in gelecek yılda telekom dışı sektörlerde de faaliyet göstereceğinin altını çizen Cantekin, “E-ticaretin yapıldığı alanlarda da müşterilerimize finansal destek sağlayacağız. Söz konusu rakamları sadece bireysel müşterilerle sağladık. Tüm bunlara ek, yakın gelecekte müşterilerimize kredilerinin yanında sigorta ürünü de sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Turkcell’in son iki yılda tüketici finansmanı ve ödeme hizmetleri alanında önemli iki girişiminin olduğunu söyleyen Mehmet Cantekin, tüketici finansmanı alanında Turkcell Finansman’ı ve ödeme hizmetleri alanında da Turkcell Ödeme Hizmetleri’ni kurduklarını ifade etti. Her iki firmanın BDDK’dan ilgili alanlarında lisanslarını aldığını belirten Cantekin, “Bu girişimlerle, Türkiye’nin mobil iletişim alanında nüfusun tümünü kapsama başarısını finansal hizmetler alanına da taşıyabilmeyi hedefl iyoruz. Hem ödeme hizmetleri hem de tüketici finansmanı alanında müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik, basit ve kullanılabilir ürün ve servisler tasarlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

Uzun vadede sektöre katkı sunacak yatırımlar yapmayı planladıklarını bildiren Mehmet Cantekin, finansal alanda tüketici bilincinin artmasına ve Türkiye’nin nakitsiz toplum vizyonuna destek olmayı hedefl ediklerinin altını çizdi. Bu bakış açısı ile gerek Türkiye’de gerekse yurtdışındaki ‘fintech’ girişimlerini yakından takip ettiklerini anlatan Cantekin; ürün ve hizmetlerinin tamamlayıcısı olacak nitelikteki girişimler ile işbirliğine önem verdiklerini dile getirdi. Cantekin, şöyle devam etti: “Turkcell Finansman’ın bu yıl 2 Şubat’ta başlayan pilot çalışma sonrası 1 Mart’ta tüm Türkiye’deki yaklaşık 3 bin Turkcell mağazasında faaliyet gösteren Financell, müşterilerinin teknoloji ihtiyacının finansmanını sağlamayı hedefliyor.”

Öte yandan, bankacılık dışı finans kesimini güçlü bir şekilde temsil eden sektörlerin eşit rekabet koşullarıyla önünün açılması gerektiğinin altını çizen Mehmet Cantekin, orta vadede ise gelişmiş pazarlardaki paylara erişilmesi gerektiğine işaret etti. Bu yönde, ekonomi yönetimi ile kanun yapıcıların katkı ve desteğine güvendiklerini vurgulayan Cantekin, kayda değer olumlu gelişmelerin yanı sıra mutabık kaldıkları bazı konularda ilerleme olmamasının bankacılık dışı finans sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Cantekin, “Diğer yandan finansman sektörü özelinde ise yurt genelinde online alışverişin hızla yayıldığı düşünülürse, finansman sektörünün dijitalleşmesinin önündeki bazı regülatif engellerin de kaldırılması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Paycell’ markası altında ödeme çözümleri sunacak

Önümüzdeki dönemde ise ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösteren Turkcell Ödeme Hizmetleri’nin yeni nesil ödeme çözümleri ve inovatif servislerini Paycell markası altında sunmaya başlayacağını ifade eden Mehmet Cantekin, Turkcell’in 35 milyon TL kuruluş sermayesi ile katılım fi nansman şirketi kurulması izni için BDDK’ya başvuru yaptığını açıkladı. Türkiye’de katılım esaslı fi nansal ürünlerin ve işlem hacminin artırılmasına yönelik çalışmaların olduğuna dikkat çeken Cantekin, “Biz de gerek bu çalışmaları desteklemek ve gerekse bütün müşterilerimize fi nansal destek vermek adına bu alanda banka dışı fi - nansal kuruluşu iznimizi almaya çalışıyoruz. Böylece katılım fi nansman şirketi, fi nansman şirketimizin verdiği her türlü hizmeti verecek” ifadesini kullandı.