Abbas, İsrail'i Yahudi devlet olarak tanımayı reddetti

Abbas, Ramallah'daki konuşmasında, "Yahudi devleti mi? O da nedir? Kendinizi istediğiniz gibi adlandırabilirsiniz ama ben bunu kabul etmiyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RAMALLAH - Filistin lideri Mahmud Abbas, yeni Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istediği gibi İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanımayı reddetti.

Abbas, Ramallah'daki konuşmasında, "Yahudi devleti mi? O da nedir? Kendinizi istediğiniz gibi adlandırabilirsiniz ama ben bunu kabul etmiyorum ve bunu açık açık söylüyorum" dedi.

İsrail'in Yahudi karakterini Filistin'in tanıması isteğinin Kasım 2007'de ABD'deki Annapolis zirvesi sırasında uzun uzun tartışıldığını ve Filistinlilerce reddedildiğini de belirten Abbas, "Canınız isterse kendinize Ulusal Sosyalist Siyonist Yahudi Cumhuriyeti diye adlandırabilirsiniz, bundan bana ne. Ben (Filistin topraklarının işgalinden önce) 1967 sınırlarına sahip bir İsrail Devletini bilirim, ne bir santim eksik ne de bir santim fazla" diye konuştu.

İsrail'in yeni Başbakanı Netanyahu, 16 nisanda Filistinlilerin İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanımasını istemişti. Başbakanlık makamı da 20 nisandaki açıklamasında, bunun Filistinlilerle barış müzakerelerinin yeniden başlaması için bir koşul olmadığını belirtmişti.