ABD hisseleri günü yükselişle tamamladı

ABD hisseleri, Avrupa ekonomisine yönelik daha fazla teşvik sinyalleri ve kurumsal satın almalar ile yükselirken, S&P 500 Endeksi ilk defa 2,000 puanı aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisseleri, Avrupa ekonomisine yönelik daha fazla teşvik sinyalleri ve kurumsal satın almalar ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi ilk defa 2,000 puanı aştı.

S&P 500 yüzde 0.5 yükselerek New York saati ile 16:00'da 1,997.92 puan ile günü tamamladı. Endeks erken saatlerde 2,001.95 seviyesine ulaştı. Dow Jones Industrial Average, 75.65 puan veya yüzde 0.4 artışla 17,076.87 puan oldu. ABD borsalarında yaklaşık 4.3 milyar hisse işlem görürken, işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 23 altında seyretti.

Cincinnati'de bulunan Schaeffer's Investment Research Inc. kıdemli hisse senedi analisti Joe Bell konuya ilişkin " 2.000 rakamı hem psikolojik hem de finansal açıdan önemli bir eşik. Temmuz'da gördüğümüz ivmelenmenin sürdüğünü gözlemliyoruz" diye konuştu.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, ekonominin güç kazandığına yönelik sinyallere rağmen Fed'in faizleri düşük tutarak ekonomiyi desteklemeye devam edeceği söylentileri ile üst üste üçüncü haftada da yükselirken, 21 Ağustos'ta tüm zamanların en yükseğine ulaştı. 

Fed Başkanı Janet Yellen, geçtiğimiz hafta Jackson Hole'da da daha önceki konuşmalarında belirttiği gibi, istihdam piyasasının halen istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Fed Başkanı hafta içinde yayımlanan tutanaklarda iyi gelen istihdam rakamlarının üzerine faiz artırımının beklenenden erken gelebileceği yönündeki mesajlara rağmen, geçen ay Açık Piyasa Komitesi'nin açıklamasını yineleyerek "İstihdam piyasasındaki imkanlar halen tam anlamıyla kullanılmıyor" dedi.