Arap Baharı'nın zararı 75 milyar dolar

Libyan Foreign Bank Genel Müdürü Yusuf, Arap Baharı'nın Mısır, Tunus ve Libya başta olmak üzere, ilgili ülkelerde yaklaşık 75 milyar dolarlık zarara yol açtığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde Arap Baharı olarak adlandırılan değişim dalgasının, Mısır, Tunus ve Libya başta olmak üzere, ilgili ülkelerde yaklaşık 75 milyar dolarlık zarara yol açtığı bildirildi.

 
Libyan Foreign Bank Genel Müdürü Muhammed bin Yusuf, Şark el-Evsat gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu zararın, iktidarların yıkıldığı değişim sürecinde ekonomik faaliyetlerin sekteye uğraması ve nakit rezervlerinin azalmasından kaynaklandığını belirtti. Ekonomiyi rayına oturtacak önlemleri içeren bir yol haritası hazırlanmadıkça zararın her geçen gün artacağını savunan Yusuf, bu çerçevede Mısır ile Tunus'ta turizm, Libya'da ise petrol sektörünün eski işleyişine kavuşturulması gerektiğine işaret etti.
 
Yusuf, Arap ülkelerinin, Avrupa ile Amerika'da yaklaşık 2 trilyon dolarlık yatırımının, küresel ekonomik krizler nedeniyle 400 milyar zarara uğradığını hatırlatarak, bu birikimin Arap coğrafyasındaki yatırımlar için değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir