B.Faso'da iktidar partisinden 75 kişi istifa etti

Burkina Faso'da iktidar partisinin yetkilileri, "partide demokrasinin ortadan kaybolması" gerekçesiyle istifa ettiler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAGADUGU - Burkina Faso'da iktidar partisi Demokrasi ve İlerleme Kongresi'nden 75 yetkili, "demokrasinin ortadan kaybolduğu" gerekçesiyle partiden istifa etti. 

Aralarında eski Meclis Başkanı ile eski Vagadugu Belediye Başkanının da bulunduğu 75 yetkili, yaptıkları ortak açıklamada, Demokrasi ve İlerleme Kongresi'nde "demokrasinin ortadan kaybolduğunu" belirtti ve Cumhurbaşkanı Blaise Compaore'nin yeni Senato'ya ilişkin tartışmalı planlarını eleştirdi. 

Campaore'nin yeni Senato'yu, Cumhurbaşkanlarını görev süresinin uzatılmasına ilişkin yasayı değiştirmek için kullanma planları geçen yıl geniş çaplı gösterilere neden olmuştu. Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da binlerce kişi temmuzda sokaklara dökülerek, "devlet başkanının görev süresini uzatmaya yarayacağı" gerekçesiyle yeni kurulan Senato'yu protesto etmişti. 

Kurulmasına mayıs ayında karar verilen 89 sandalyeli Senato'nun 29 üyesinin Devlet Başkanı tarafından belirlendiği bildirilmişti. 26 yıldır ülkenin başında bulunan Compaore'nin görev süresi 2015'te doluyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir