Boyko Borisov yeniden genel başkanlığa seçildi

Bulgaristan'da GERB partisinin genel başkanlığına Borisov yeniden seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOFYA  - Bulgaristan'da ana muhalefet partisi Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) Genel Başkanı Boyko Borisov, partinin başkent Sofya'da yapılan 3. Olağan Ulusal Kongresi'nde yeniden genel başkanlığa seçildi. 

Boyko Borisov, karşı ve çekimser oyun kullanılmadığı oylamada 1102 delegenin desteğini alarak parti liderliğini korudu. 

Kongre öncesinde Borisov'un tekrar parti liderliğine seçileceği konusunda kimsenin şüphesi olmamasına rağmen, bir önceki hükümette başbakan yardımcısı ve içişleri bakanı olan Tsvetan Tsvetanov'un parti genel başkan yardımcısı görevinde kalıp kalmayacağı tartışma konusuydu. 

Tsvetanov'la ilgili tartışma, bugünkü kongrede Boyko Borisov'un partisinin genel başkan yardımcıları olarak Tsvetan Tsvetanov, Yordanka Fındıkova ve Dimitır Nikolov'u teklif etmesiyle son buldu. Borisov'un teklif ettiği üç isim de parti genel başkan yardımcılığına seçildi. 

GERB partisinin olağan üçüncü ulusal kongresinde kabul edilen bildiride ise partinin merkez sağın siyasi çizgisinin değerlerine bağlı kalarak parlamentodaki tek muhalefet partisi konumunda ülke yönetimine zararlı ve etkisiz modellerin geri gelmemesi için çaba gösterileceği belirtildi. 

GERB'in bildirisinde ayrıca, siyasi çıkarlar uğruna her türlü yabancı düşmanlığının, etnik temele dayalı ayrımcılığın ve şiddetin kınandığı vurgulandı ve hükümeti oluşturan partilere sokak gösterilerine katılan vatandaşların sesinin dinlemesi yönünde çağrı yapıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir