Destekçilere selam

Kaddafi, Bab ül-Aziziye'deki evinden destekçilere ilk kez seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkenin başkenti Trablus'taki Bab ül-Aziziye'deki evinden destekçilerini selamladı. Kaddafi'nin 22 Mart tarihinden beri ilk kez göründüğü bildirildi.

Referandum ve seçimi görüşebiliriz

Öte yandan hükümet sözcüsü Musa İbrahim yaptığı açıklamada, Libya rejiminin, seçim veya referandum gibi her türlü siyasi konuyu görüşmeye hazır olduğunu ama Kaddafi'nin iktidardan uzaklaştırma konusunu görüşmeyeceğini belirtti.

İbrahim "Libya'nın nasıl idare edildiği başka bir konu, hangi siyasi sistem ülke için uygulanabilir konusu ise görüşülebilir, referandum, seçimler, bütün bu siyasi konular görüşülebilir. Ama Muammer Kaddafi bütün ülkenin, toplumun birliği ve ülkedeki bütün aşiretlerin güvenlik subapı olduğu için, onun varlığı ülkenin şeffaf ve demokratik bir modele geçmesi için çok önemlidir" dedi.

İbrahim ayrıca, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'nin, Kaddafi muhaliflerinin Bingazi'de kurdukları Geçici Ulusal Konseyi'ni, Libya'nın "tek meşru otoritesi" olarak tanımasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir