Gazze raporu Ban Ki-Mun'a sunuldu

BM Sözcüsü Montas, Ban'ın raporu daha sonra BM Güvenlik Konseyine sunacağını ve raporun orada da ele alınacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - İsrail'in son Gazze saldırısı sırasında BM personeline ve tesislerine yönelik saldırılarla ilgili hazırlanan soruşturma raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a sunuldu.

BM Sözcüsü Michelle Montas, 27 Aralık 2008-19 Ocak 2009 tarihleri arasında Gazze'de BM tesislerine yönelik saldırılarla ilgili BM Soruşturma Komisyonu'nun raporunu Genel Sekreterliğe sunduğunu ve Genel Sekreterin raporu okumaya devam ettiğini söyledi.

Sözcü Montas, Ban'ın raporu daha sonra BM Güvenlik Konseyine sunacağını ve raporun orada da ele alınacağını söyledi.

Montas gazetecilerin raporun içeriğine yönelik soruları üzerine ise raporun ancak Güvenlik Konseyine sunulmasının ardından bazı noktalarda basına açıklamalarda bulunabileceklerini belirtti.

Raporun aslında 7 Nisan'da tamamlanıp Genel Sekretere sunulması gerekiyordu, ancak raporun yazımı beklenenden uzun sürdü. Raporu hazırlayan 4 kişilik BM Soruşturma Komisyonu, görevine 12 Şubat'ta başlamıştı. Komisyonun başında genel sekreterin eski Nepal özel temsilcisi İngiliz Ian Martin bulunuyor.