Güvensizlik önergesi reddedildi

Hollanda'da İçişleri Bakanı hakkında verilen güvensizlik önergesi reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Hollanda'da, muhalefet partilerinin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) bu ülkedeki telefon dinleme iddialarıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapmakla eleştirdiği İçişleri Bakanı Ronald Plasterk hakkında verdiği güvensizlik önergesi reddedildi. 

Muhalefetteki Demokratlar 66 Partisi'nin (D66) sunduğu önergeye, 150 kişilik mecliste 63 milletvekili destek verdi. Önergeye, iktidar ortakları Liberal Parti (VVD) ve İşçi Partisi'nin (PvdA) yanı sıra Hristiyan Birlik (CU) ile Reformcu Devlet Partisi (SGP) ret oyu verdi. 

İçişleri Bakanı Plasterk, mecliste saatlerce süren tartışmanın başında, telefon dinleme iddialarıyla ilgili daha önce yaptığı çelişkili açıklamalardan dolayı özür dilemişti. Plasterk, geçen sene kasımda yaptığı açıklamada, NSA'nın Hollanda'da yaklaşık 1,8 milyon telefon görüşmesi topladığını söylemişti. Bakan, muhalefet partilerinin ısrarı üzerine daha sonra ise söz konusu telefon görüşmelerine ilişkin verilerin NSA'ya Hollanda istihbarat birimleri tarafından verildiğini açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir