Japonya parasal gevşemeyi düşünmüyor

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, "Şu anda para politikasını daha fazla gevşetmeyi düşünmüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Japonya Merkez Bankası Başkanı ( BOJ) Haruhiko Kuroda, şu anda para politikasını daha fazla gevşetmeyi düşünmediğini, bununla birlikte fiyat trendlerinde bir değişikliğin ortaya çıkması halinde buna yanıt vermekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Japonya'da fiyat trendlerinin iyileşmeye devam etmelerini ve enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru istikrarlı şekilde ilerlemeye devam etmesini beklediğini ifade eden Kuroda, "Japon ekonomisi yavaş yavaş iyileşiyor. Ancak ücretlerde büyüme hızı, istihdam piyasasındaki sıkışık ve yüksek şirket karları dikkate alındığında bir miktar yavaş diye konuştu.
     
Bununla birlikte BOJ'unu şu anda politikasını daha da gevşetme planı olmadığını ifade eden Kuroda, "Ancak yüzde 2 hedefine ulaşmak için ihtiyaç olursa politikada ayarlamaya gitmekten çekinmeyeceğiz" dedi.
     
Kuroda, yüzde 2 enflasyon hedefine 2016 mali yılının ikinci yarısında ulaşılacağı görüşünü devam ettirdiklerini, ancak petrol piyasasındaki hareketlere bağlı olarak zamanlamada bir miktar oynama olabileceğini de vurguladı.