Kabine değişikliği en kısa zamanda yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
KAHİRE - Mısır Başbakanı Hişam Kandil, kabine değişikliğinin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.
 
Başbakan Kandil, düzenlediği basın toplantısında, "Mısır, anayasanın kabulüyle beraber geçiş sürecini atlattı. İlk olarak kabine değişikliğinin en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Sorumluluğumuz ve karşılaştığımız zorluklar çok fazla ama üstesinden geleceğiz" dedi.
 
Siyasi çevreleri, yakın bir zamanda yapılması planlanan parlamento seçimlerine hazırlanmaya çağıran Kandil, siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi doğrudan etkilediğini savundu.
 
Ekonomide büyük bir başarı yakaladıklarına değinen Kandil, "Mali yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi ikinci çeyreğinde de aynı olumlu sonuçları elde etmek istiyoruz. Ancak siyasi arenada yaşanan birtakım istikrarsızlıklar buna engel olabilir" ifadesini kullandı.
 
Kandil, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, "Ülke iflas etmez" sözüne atıfta bulunarak, "Ülke iflas etmez, şirketler iflas eder. Mısır, şu anda birçok borcunu ödeyecek maddi güce sahip. Ama yükümüz ağır, sorumluluğumuz fazla. Bu nedenle çalışmaya, üretime her zamankinden fazla önem vermeliyiz" diye konuştu.