Kopenhag'da kokain operasyonu

Kopenhag Polisin tarafından izlenen telefona kokain siparişi veren yüzlerce kişi aranıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOPENHAG - Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da iki uyuşturucu satıcısının telefonunu izleyen polis, bu telefona gelen sipariş mesajlarının sahiplerini belirlemeye devam ediyor. Sipariş verenler arasında avukat ve gazetecilerin de olduğu belirtiliyor. 

Kopenhag'da sokaklarda çok faal olan uyuşturucu satıcılarından ikisinin telefonları çok sayıda müşteriyi ele verdi. Torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarından ikisinin telefonunu izleyen Kopenhag polisi, 1,5 ayda 700 kadar kokain siparişinin alındığını belirledi.

Bunun üzerine Noel'den önce iki satıcıyı yakalayan polis, mekanlarına yaptığı baskında 1 kilogram kokain, 857 gram ecstacy ve 349 bin kron kara para ele geçirdi.  

Uyuşturucu satıcıları tutuklanırken bir kısmı iş yerlerinin telefonundan sipariş veren müşterilerin belirlenmesine ise devam ediliyor. Polis, bu kişilerin iş yerlerinde hoş olmayan bir durumla karşılaşmamaları için aradıkları telefon numarasını basından duyurarak arayanların kendiliğinden gelmelerini istedi. Polis şimdiye kadar müşterilerden 200'e yakınının kimliğini deşifre ederken, aralarında gazeteci ve avukatların da olduğu bildirildi. 

Basına konuşan Kopenhag Emniyetinden bir yetkili, 'Kendiliğinden gelenlerden bazıları sipariş için iş telefonunu kullanmış. İş yerlerinden irtibata geçmemizi istememişler. Gelmeyenlerle de irtibata geçeceğiz. Alanların bazıları tanınmış insanlar. Almadan önce herkes bir daha düşünsün, belki torbacılarını izliyor, dinliyoruz' dedi. 

Öte yandan görüşmelerde kokain için 'Caroline', ecstacy için ise 'Emma' şifrelerinin kullanıldığı kayıtlara geçti. Danimarka yasalarına göre, kullanmak için ilk defa uyuşturucu alanlara 3 bin kron para cezası veriliyor.

Cezalar, kullanıcıların her alıp yakalandığına göre artıyor ve 16 bin krona kadar çıkabiliyor. Ayrıca bu cezalar kişinin normal sicilinde 2 yıl, memurluk sicilinde ise 5 yıla kadar kalıyor

Bu konularda ilginizi çekebilir