Lagarde'dan faiz artırımı açıklaması

IMF Başkanı'na göre Fed faiz artırımları fiyat baskılarının gelişimine bağlanmalı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com / Ajanslar

IMF Başkanı Christine Lagarde, Fed'in para politikasının normalleştirilmesi yönünde gelecekte yapacağı faiz artırımlarının ücret artışlarının ve fiyat baskılarının gelişimine bağlanması gerektiğini söyledi. 
    
BIS ve Fransa Merkez Bankası tarafından Paris'te düzenlenen konferansta konuşan Lagarde, Fed'in faiz artırımlarında ücretlerde yükselişe ve fiyat artışlarına dair açık kanıtları temel alması, faiz artırımlarının kademeli şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. 
    
Lagarde, "Önümüzdeki dönemde en önemli konu Fed'in politika normalleştirmesinin hızı olacak. Bunun açıklandığı gibi kademeli olması gerektiğini katılıyoruz. Faiz kararları güçlü ücret veya fiyat baskılarına dair açık kanıtları temel almalı" diye konuştu. 

"Daha yavaş ama sürekli büyüyen Çin dünya için daha iyi"

IMF Başkanı Lagarde, "Uzun vadede daha yavaş ama sürekli büyüyen bir Çin ekonomisi dünya için daha yararlı. Çin ekonomisini dengelenmesi pozitif ve uzun vadeli bir çaba ancak kısa vadede uluslararası borsaları ve emtia piyaslarını etkileyecek" dedi. 

Dünyanın en büyük ekinci ekonomisi Çin 2010'dan bu yana hızlı büyümesi yavaşlama sürecine girdi. Çin 2015'te yüzde 6,8 büyüme kaydetti. IMF 2016'da Çin'in yüzde 6,3 büyüyeceği tahmin ediliyor. 
   
Lagarde ayrıca, Japonya ve Euro Bölgesi'nde parasal genişlemenin devam etmesi gerektiği uyarısında da bulundu.