MİT, Fransız makamlara Hayat Boumedienne'yi bildirdi

Market saldırısının sorumlusu Amedy Coulibaly’nin sevgilisi Hayat Boumeddiene’in 2 Ocak'ta Madrid'ten İstanbul'a geldiği, MİT'in ise Hayat Boumedienne'nin Suriye'ye geçiş yaptığı bilgisini Fransız makamlara bildirdiği ortaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransız polisi, market saldırısının sorumlusu Amedy Coulibaly’nin sevgilisi Hayat Boumeddiene’in peşinde. Tüm dünyanın konuştuğu kadının 2 Ocak'ta Madrid'ten İstanbul'a geldiği, MİT'in ise Hayat Boumedienne'nin Suriye'ye geçiş yaptığı bilgisini Fransız makamlara bildirdiği ortaya çıktı

Fransa'daki Porte Vincennes marketinde öldürülen terörist zanlısının imam nikahlı eşi Hayat Boumedienne'in ocak ayının başında, daha yolda öldürülen polis olayı olmadan önce Fransa'dan ayrıldığı haberi alındı.

Madrid-İstanbul uçağı ile 2 Ocak’ta Türkiye'ye geldiği açıklanan Fransa'nın en çok aranan kadını olan Hayat Boumedienne'in Türkiye-Suriye sınırını 8 Ocak’ta geçtiği ve şu anda Suriye'de olduğu Le Monde.fr sitesinden Türk kaynaklara dayandırılarak verildi. 

9 Ocak Madrid-İstanbul yolcu listesinde görünen Hayat Boumedienne isimli uçak biletinin kullanılmadığı gelen haberler arasında.

MİT, Fransız yetkililere bilgi verdi

BFM televizyon kanalı, polisinin her yerde aradığı genç kadının 2 Ocak'ta ülkeyi terk ettiğini ve Madrid üzerinden İstanbul'a ve oradan da Suriye'ye geçtiğini duyurdu.  Haberde, Türk gizli servisinin, genç kadının 8 Ocak'ta Türkiye'den Suriye'ye geçiş yaptığı yolunda Fransız yetkililere bilgi aktardığı da belirtildi.   
   
Konu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü, şu anda bu gelişme ile ilgili bir yorum yapmak istemediklerini söyledi.  
      
Fransız gizli servisi, genç kadının, polis operasyonu ile ele geçirilen sevgilisinin terör saldırısı hazırlığına yardımcı olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.
      
Paris Emniyeti, rehine krizinden önce 26 yaşındaki Hayat Boumeddiene ve 32 yaşındaki Amedy Coulibaly’nin fotoğraflarını yayımlayarak vatandaşlardan yardım istemişti.  Zira ikili önceki gün Paris’te öldürülen kadın polisin zanlıları olarak görülüyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir