Ölü sayısı 35

Havaalanındaki patlama, Moskova Borsası'nı da düşüşe geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedova Havaalanı'nda meydana gelen intihar eyleminde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi.

Domodedova Havaalanı Basın Sözcüsü Yelena Galanova, Rus NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, Domodedova Havaalanı'nın Dış hatlar terminali gelen yolcu terminalinde bir teröristin üstündeki bombaları patlatmasıyla meydana gelen patlamada ölü sayısının 35'e yükseldiğini söyledi. Bu arada, havaalanındaki saldırının ardından Rus borsası MICEX endeksi yüzde 2 oranında değer kaybetti.

Sorumlular bulunup, cezalandırılacak

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, patlamanın ardından Davos ziyaretini iptal ederek, acil durumlardan sorumlu kurumların başkanlarını Moskova yakınlarındaki rezidansında topladı.

Saldırının arkasındakilerin bulunup cezalandırılacağını söyleyen Medvedev, havaalanlarında ve önemli ulaşım merkezlerindeki güvenliğin de artırılması talimatı verdi.

İntihar eylemi

Domodedova Havaalanındaki patlamayı soruşturmakla görevli komisyona yakın adı açıklanmayan bir kaynak, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, saldırının bir intihar eylemcisi tarafından yapıldığını belirterek, "Patlamanın meydana geldiği alan bunu destekliyor. Bu kadar yaralı olması patlayıcı maddenin içine metal parçaları yerleştirildiğini gösteriyor. Patlama, metal detektörlerin olmadığı yeşil hat çıkışındaki kontrol noktasının dışında meydana geldi" dedi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir