S&P, ABD'nin kredi notunu teyit etti

S&P, ABD'nin "AA+" olan uzun dönem kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise durağan olarak belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin "AA+" olan notunu teyit etti. Kuruluş, ülkenin not görünümünü ise durağan olarak belirledi. 

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, ABD'nin "AA+" olan uzun dönem kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün ise durağan olarak belirlendiği bildirildi. 

ABD'nin kredi notu açısından güçlü yanlarının, "çeşitlendirilmiş ve dirençli ekonomi, geniş ekonomik politika esnekliği ve dünyanın başta gelen rezerv para birimine sahip olması dolayısıyla emsalsiz pozisyonunun bulunması" şeklinde sıralandığı açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bu güçlü yanlara karşın, ABD Kongresi'ndeki ana partiler arasında politik uyumun olmaması kısa dönemli politikaların oluşturulmasına neden oluyor. Buna ilaveten, genel kamu borçlarının yüksek seviyesi de kredi notu üzerinde baskı yaratıyor. ?Borç yükünün istikrar kazanacağı tahmin edilmesine rağmen, bunun 10 yıllık sürenin sonlarına doğru yükselmesi de muhtemel. ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. 

Durağan görünüm, ABD'nin doğal ekonomik ve politika gücününün, politik uyumsuzluğun karşısında durmaya devam edeceği beklentimize bağlı olarak, gelecek 2 yıl içinde not değişikliği yapma olasılığımızın 3'te 1'den daha az olduğu görüşümüzü yansıtıyor." 

Açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarında normalleşmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunularak, "Fed'in ilk faiz artırımını yılın 3'üncü çeyreğinde yapmasını bekliyoruz. Bankanın bilançosunu kontrol altına almaya başlaması da muhtemelen bu artırımdan sonra gerçekleştirilecek" yorumu yapıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir