Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi gündemde

TBMM Genel Kurulu Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine dair yasa tasarısını gündemin ön sıralarına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, DTP'li bir milletvekilinin Hakkari'deki konuşmasına ilişkin "Milletvekilleri, ettikleri yemine bağlı kalarak hareket etmek zorundadır" dedi.

Genel Kurulda kabul edilen Danışma Kurulu önerisiyle Posta Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizleme faaliyetleri ile ihale işlemleri hakkında kanun tasarısı, Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı, Denizcilik Müsteşarlığının kuruluş ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamede ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, gündemin ön sıralarına alındı.

Bugünkü çalışmalarda 1 saat sözlü sorular görüşüldükten sonra diğer denetim konuları görüşülmeyip, gündemdeki tasarı ve tekliflerin görüşülmesine geçilecek. Yarın sözlü soru önergeleri ve diğer denetim konuları görüşülmeyecek.

Genel Kurul, 29 Nisan çarşamba ve 30 Nisan perşembe günü saat 14'00'te toplanacak, saat 20.00'ye kadar mesai yapacak.

Danışma Kurulu önerisinin aleyhinde söz alan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Bostancı'da düzenlenen operasyonun şeklini eleştirdi. "Uganda da bile böyle bir operasyon olmaz" diyen Genç, operasyonun sorumlusunun İçişleri Bakanı olduğunu ileri sürdü.

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın Hakkari'deki konuşmasını da eleştiren Genç, "Kimse, benim ilimle ahkam kesmesin. Tunceli, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindedir. Burada yemin ettik. Bu yemine sadakatle bağlanmamız gerekir. Milletvekilleri, ettikleri yemine bağlı kalarak hareket etmek zorundadır" diye konuştu.

Genç, bazı milletvekillerinin polise taş atanların yanında yer almasından dolayı üzüntüsünü dile getirerek, "Polis, asker, can ve mal güvenliğini korumak için orada. İstekleriniz neyse açık konuşun... Bağımsız devlet mi demokrasi mi istiyorsunuz? Bunların yolu başkadır" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün, Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununda değişiklik yapılmasını öngören teklifin doğrudan gündeme alınması reddedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Genel Kurulda sözlü soruları cevaplandırmaya başladı.