Tahran'da çatışma

Tahran'da, akşam saatlerinde meclisin bulunduğu Baharistan Alanı'nda toplanan yüzlerce göstericiyle çevik kuvvet polisi arasında çatışma yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAHİRE-TAHRAN - İran'da, meclis binası önünde toplanan göstericilerle polis arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Gösterilerin, yasaklanmasına karşın başkent Tahran'da, akşam saatlerinde meclisin bulunduğu Baharistan Alanı'nda toplanan yüzlerce göstericiyle çevik kuvvet polisi arasında çıkan çatışmada, polisin göstericileri dağıtmak için cop ve gözyaşartıcı bomba kullandığı, havaya ateş açtığı kaydedildi.

Görgü tanıkları, yüzlerce göstericiden kimileri polisle çatışır ve barikat kurmaya çalışırlarken, diğerlerinin 2 kilometre daha kuzeydeki bir alana doğru çekildiklerini söyledi.

Reuters, görgü tanıklarına dayanarak, gösterilerde şu ana dek ölü ya da yaralı olmadığını bildirdi.

Polisin sayısının göstericileri kat kat aştığı belirtilirken, bir helikopterin kentin orta kesimi üzerinde uçtuğu görüldü.

Binlerce polisin de Baharistan Alanı civarındaki sokaklarda beklediği kaydedildi.

Mir Hüseyin Musevi'nin internet sitesinde, bugün meclis önünde, "kendilerinden bağımsız" bir protesto gösterisi planlandığı belirtilirken, Musevi'nin eşi Zehra Rahnavard, başka bir internet sitesinde, Musevi taraftarlarının gösteri yapmasının anayasal hakları olduğunu belirtmişti.

Rahnavard, Tahran'daki durumu "sıkıyönetime" benzeterek, hükümetin göstericilere karşı "sanki sokaklarda sıkıyönetim ilan edilmiş gibi" davranmaması gerektiğini söylemişti.