Time yılın kişisini seçti

Time Dergisi editörleri yılın kişisi olarak Ebola'yla mücadele edenleri seçti. Derginin yaptığı oylamada ise okurlar Hindistan Başbakanı Modi'yi tercih etmişti. Dergi editörleri Modi'yi finalistler arasına bile almamıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Amerikan haber dergisi Time editörleri yılın kişisi olarak Ebola virüsüyle mücadele edenleri seçti. Time editörleri yılın kişisini seçerken sağlık çalışanlarının Ebola hastalarını tedavi etmek için kendi yaşamlarını riske attıklarına dikkat çekti.

Dergi, Ebola salgınıyla mücadele için hayatlarını riske atan ve büyük bir fedakarlıkta bulunanları bu ünvana  layık gördüğünü açıkladı. Hükümetler geri planda dururken Sınır Tanımayan Doktorlar başta olmak üzere yardım kuruluşlarının omuz omuza vererek salgının mücadelesinde ön saflarda yer aldıkları ayrıca vurgulandı.

Dergi, bu kişilerin çabaları sayesinde hayatların kurtulduğu ve salgının daha fazla yayılmasının önüne geçildiğini ifade etti.

Okurları Hindistan başbakanını seçti

Time okurları ise katıldığı ankette yılın kişisi olarak Hindistan Başbakanı Narendra Modi seçilmişti. Ancak yılın kişisini seçmede son kararı Time editörleri verdiği için Modi seçilemedi. Üstelik Hindistan Başbakanı Modi'yi 8 kişilik finalistler arasına bile alınmadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir