Toyota tüm arazi araçlarını güvenlik testinden geçirecek

Şirket, "Lexus GX 460" modelinin satışını durdurduktan sonra müşterilerin kaygılarını gidermek amacıyla bu kararı aldığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japon otomotiv şirketi Toyota, "Lexus GX 460" modelinin satışını durdurduktan sonra bütün arazi araçlarını güvenlik testinden geçireceğini bildirdi.

Toyota sözcüsü Ririko Takeuchi, şirketin, bütün arazi araçlarının sabitleme kontrol sistemlerini testten geçireceğini, yeni testler yapmadaki asıl sebebin müşterilerin kaygılarını gidermek olduğunu söyledi.

ABD'li Consumer Reports dergisinin Lexus GX 460 modeliyle ilgili açıkladığı sorunlara ilişkin bir bilgi almadıklarını belirten Takeuchi, Toyota'nın güvenlikle ilgili bir kusur belirlemediği ya da belirleyinceye kadar bir geri çağırmaya ihtiyaç olup olmadığı değerlendirmesi yapamayacağını ifade etti.

Takeuchi, "Araçla ilgili yanlış bir durum tespit etmediğimiz sürece ki henüz böyle bir tespitimiz yok, gönüllü ya da diğer türlü bir aracı çağırmaya gerek yok. Şu anda bir geri çağırma konusunda konuşmak zamansız olur" dedi.

Toyota'nın güvenlik testine "Sequoia", "Land Cruiser", "Land Cruiser Prado" ve "Rav4" gibi modellerin de tabi tutulması bekleniyor.

Şirketin başka bir sözcüsü Paul Nolasco da, "Bir sorun olup olmadığına karar vermek için GX 460 modelini test ediyoruz. Bir sorun tespit edersek onu çözeceğiz" dedi.

Toyota, Consumer Reports'un  "Lexus GX 460" modelinin "güvenlik riski" taşıması nedeniyle satın alınmaması uyarısı üzerine olağanüstü bir adım atarak, bu modelin satışlarını ABD, Orta Doğu, Rusya ve diğer piyasalarda satışını durdurmuştu.

Lexus GX 460 modeli ABD ve Kanada'da piyasaya çıktıktan sonra dört ayda 5 bin 400 adet, Orta Doğu ve Rusya'da ise 580 adet sattı.

Toyota, gaz pedalı ve fren sorunu nedeniyle dünya çapında 8 milyondan fazla aracı geri çağırmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir