Volkswagen 10 milyar euro devlet güvencesi istiyor

Firmanın tüm isteklerinin yerine getirilemeyeceği ve firmaya en fazla 4 ya da 5 milyar euro'luk güvence verilebileceği tahmin ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BERLİN - Volkswagen (VW) otomobil firması, mali servisi ve VW-Bank için 10 milyar euro'dan fazla devlet güvencesi almak için başvuruda bulundu.

Der Spiegel dergisi, şirketin bu yolla mali piyasalarda uygun koşullarla para bulmak istediğini ve bu sayede otomobil satışlarını ucuz kredilerle destekleyebileceğini yazdı.

BMW ve Daimler gibi diğer büyük otomobil şirketlerinin şu ana dek herhangi bir istekte bulunmadıkları, ancak VW'ye bu güvencenin verilmesi durumunda bu şirketlerin de devlet güvencesi istemek zorunda kalacakları bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Ekonomi Bakanı Michael Glos ve Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück'ün, büyük şirketlere güvence vermelerine karşın, bunun, "Soffin" denilen mali piyasaların istikrarlı duruma gelmesini sağlamak için kurulan özel bir fon tarafından onaylanması gerektiğine işaret edildi.

"Soffin"in, VW firmasının tüm isteklerini yerine getirmeyeceği ve firmaya en fazla 4 ya da 5 milyar euro'luk güvence vereceği tahmin ediliyor.