3 ayrı restoranda Norveç Somonlu özel mönüler

La Scarpetta, Inari Sushi-Omakase ve Four Seasons Hotel Bosphorus'un restoranı Aqua, Norveç somonunun birbirinden farklı ve özgün yorumlarından oluşan özel mönülerini, Aralık ayı boyunca İstanbulluların beğenisine sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da üç restoran, Norveç somonunun birbirinden farklı ve özgün yorumlarından oluşan özel mönülerini, Aralık ayı boyunca İstanbulluların beğenisine sunuyor. İtalyan mutfağından esintiler ve farklı pişirme teknikleriyle hazırlanan mönülerde 42 derecede vakumla kum midyesi eşliğinde pişirilen somon ve Japon mutfağından çok özel sushi'lere kadar birbirinden farklı tatlar, La Scarpetta, Inari Sushi-Omakase ve Four Seasons Hotel Bosphorus'un restoranı Aqua'da somon severleri bekliyor.

İtalyan mutfağıyla bilinen La Scarpetta, şefi Carlo Bernardini tarafından hazırlanan mönüsüyle, Norveç somonunu daha önce deneyimlenmemiş farklı formlarla sunuyor. Bernardini'nin İtalyan, Türk ve Norveç mutfaklarından esintiler taşıyan lezzetleri harmanlayarak ve farklı pişirme teknikleri kullanarak hazırladığı mönü; pizza, ravioli, mantar, avokado, mango gibi tatları somonla buluşturuyor.

Japon mutfağının tanınmış mekânlarından Inari Sushi-Omakase'de Şef Barlas Günebak'ın kendi yorumunu kattığı somon carpaccio, somon tartar, somon sushi roll gibi tatlar lezzet düşkünleri ile buluşuyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus Aqua Restoran'da ise şef Savaş Aydemir ‘somon üçlemesi' ve '42 derecede vakum ile pişirilmiş somon ve kum midyesi' ile somon şölenine katılıyor…

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi (Norge)

Norge, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin kısaltılmış adı. Ana hedefi; Norveçli balıkçılar ve su kültürü endüstrisi ile birlikte çalışarak Norveç deniz ürünleri için pazar oluşturmak ve Norveç deniz ürünlerinin kaynaklarının değerini artırmak. Bunu yaparken dünyada seçilmiş pazarlarda pazar içgörüleri, pazar geliştirme, pazar ve itibar risk yönetimi metodlarını kullanıyor. Norveç Ticaret, Endüstri ve Balıkçılık Bakanlığı'na bağlı bir kamu kurumu olan Norge, direkt olarak deniz ürünleri satışları gerçekleştirmiyor. Norge, halen Norveç deniz ürünleri ithalatı gerçekleştiren 150'den fazla ülkede tüm önemli deniz ürünleri için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine de destek veriyor. Restoranlarda kullanılan somonlar da bu desteğin bir ürünü…