Ağbal: Türkiye'yi büyütecek bir modele geçtik

Maliye Bakanı Ağbal, "Referandum sonuçları orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, önünün açılmasına büyük fırsatlar sunacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti İl Başkanlığınca otelde düzenlenen bayramlaşma programında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin adeta yeniden dirildiği, yeniden kurtuluş destanının yazıldığı bir yıl yaşadıklarını vurgulayan Bakan Ağbal, 16 Nisan'da büyük bir referandum gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, referandumu milletçe başarı hikayesine dönüştürerek neticelendirdiklerini söyledi.

Bakan Ağbal, bu sayede son yüzyılda belki de Türkiye'nin aslında istemlerine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan modelden, ülkeyi büyütecek ve güçlendirecek modele geçtiklerini vurguladı.

Referandumun Türkiye'nin önünü açtığına işaret eden Bakan Ağbal, "O zaman da söyledim, referandum sonuçları orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, önünün açılmasına büyük fırsatlar sunacak ama kısa vadede bizatihi referandumun olumlu neticelenmesi, başta Türkiye ekonomisi olmak üzere Türkiye'yi içeride, dışarıda dış politika anlamında da genel politika anlamında da güçlendirecek. Bu sayede inşallah hep arzu ettiğimiz, büyüyen, güçlenen Türkiye'yi beraber sağlamış olacağız. Onun için 16 Nisan referandumu, önceki referandumlardan çok farklı bir referandum oldu. Bundan da millet olarak büyük bir başarıyla çıktık" diye konuştu.

Vatandaşlarla da bayramlaştı

Maliye Bakanı Bakan Ağbal, daha sonra Karasakal Mahallesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Ağbal'a, Valiler Kararnamesi ile Bitlis'e atanan Vali İsmail Ustaoğlu da eşlik etti.

Bakan Ağbal, Vali Ustaoğlu'na Bayburt'a hizmetleri dolayısıyla teşekkür ederek, Bitlis'te de çok başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi. 

Programın ardından Demirözü ilçesine bağlı Çiftetaş Mahallesi'ne gelen Bakan Ağbal, dün Erzincan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Kazada yaşamını yitirenlerin Bursa'da yaşadıkları ve bayram için memleketleri Bayburt'a gelirken kaza geçirdikleri öğrenildi.