Amerikalı Mickey Türk oldu

"Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali" ABD'nin dışında dünyada ilk kez Türkiye'de yerel ekiple oynanacak. FELD ve Disney'in 6.5 milyon dolarlık ortak yatırımıyla Türkiye'ye getirilen müzikalin 220 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Yapımcılığını Feld Entertainment'in üstlendiği "Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali" İstanbul Çocuk Tiyatrosu işbirliği ve Ergo ana sponsorluğunda ABD'nin dışında dünyada ilk kez Türkiye'de yerel ekiple oynanacak. 6.5 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye getirilen müzikalin 220 bin kişiye ulaşması hedefleniyor. 
 
Müzikalin tanıtım toplantısında konuşan ICT İcra Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, "Disney Live-Mickey'in Müzik Festivali"nin yerelleştirilerek Türk kadrosuyla ilki 23 Nisan'da İstanbul'da Trump Towers Tiyatrosu'nda sahnelenmeye başlanacağını kaydetti.  Gürkaynak,"Müzikal, FELD ve Disney'in 6.5 milyon dolarlık ortak yatırımıyla Türkiye'ye getiriliyor. Dünyada ilk kez ABD dışında yerel kadroyla sahneye konulacak olan müzikalin prodüksüyonunu Türkler'den ve yabancılardan oluşan 60 kişilik bir ekip oluşturuyor. Prodüksüyon maliyeti 4.5 milyon dolar düzeyinde. Geçmiş dönemlerde Türkiye'ye getirdiğimiz "Disney Live" gösterisi İstanbul, İzmir ve Ankara'da 290 bin kişi tarafından izlendi" dedi.
 
Bir yılda 10 ilde sahnelenecek
İstanbul, İzmir,  Ankara, Gaziantep, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun ve Antalya'da sahnelenecek olan müzikalin 220 bin kişiye ulaşması ve 620 gösteri yapması hedefleniyor.  "Disney Live-Mickey'in Müzik Festivali" biletlerine biletix gişelerinden ulaşılacak.  İstanbul'da fiyatları 30-50 TL arasında değişen biletler İstanbul dışındaki şehirlerde daha uygun satılacak.
 
"Disney on ice"ı da getireceğiz
Feld Entertainment Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Horacio Renna ise 31 yıldır bu sektörde çalıştıklarını, Disney'in birçok kıtada çok sayıda gösteride milyonlara ulaştığını dile getirdi.
Türkiye'de hayata geçecek bu özel gösterinin çok önemli olduğunu, Amerika dışında ilk kez bir ülkenin yerel kaynaklarını kullanarak Disney gösterisini hayata geçireceğini vurgulayan Renna, bu gösterinin Türkiye dışında başka ülkelerde de sahnelemeyi planladıklarını anlattı.
Türkiye'nin genç nüfusu nedeniyle en çok önem verdikleri pazarlardan biri olduğunu söyleyen Renna, yeni Disney Live-Mickey Müzik Festivali'nin ardından "Disney on ice"ı getireceklerinin müjdesini verdi.  Renna gösteri yatırımlarının genellikle 4-12 milyon dolar tutarında bulunduğunu belirtti. 
 
Lisanslı ürün satışlarını 3'e katladık
The Walt Disney Company'nin Türkiye faaliyetleri konusunda bilgi veren, The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan, Türkiye'de tek eksiğimiz canlı şovlardı Disney Live-Mickey'in Müzik Festivali ile onu da gerçekleştiriyoruz. 
Disney'in kanalının paralı döneminde 1.5 milyon haneye ulaştığını belirten Ceylan, " Kanal ocak ayında  Türksat'ta herkese açıldıktan sonra 11.5 milyon haneye ulaştı. Kanalın herkese ulaşmasıyla lisanslı ürün satışlarımızda büyük artış yaşandı. Satışlarımızı son üç yılda üç katına çıkardık" dedi.
 
Türk versiyonları çekilecek 
Walt Disney Company'nin Türkiye ayağının gelişmekte olan ülkeler arasında liste başında olduğuna dikkat çeken Ceylan, yeni yatırımlarından şu şekilde bahsetti: "Gelecek projelerimizi, Disney fimlerinin Türk kültürüne adapte edilerek yayınlanması bulunuyor. Desperate Housewives Umutsuz Ev Kadınları olarak çevrildi. Bu yapım çok tutuldu. Yeni iki diziyi daha yerel olarak uyarlayacağız. Öte yandan Disney'in kruz gemilerini de Türkiye'ye getireceğiz."
 
Gösteri hakkında sayısal veriler
Prodüksiyon maliyeti yaklaşık 4.5 milyon dolara mal olacak gösterinin toplam teknik ekibi 45 kişiden oluşuyor.
Bir yılda yapılması planlanan 620 gösteriyle 220 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Toplam 299 kostümün kullanıldığı gösteride, 15 dansçı ve oyuncu yer alıyor.
Toplam hazırlık prova süresi 360 saat olan gösterinin, ışıklandırma sisteminini ağırlığı 7.200 kilogram, ses sisteminin toplam ağırlığı ise 520 kilogram.
Bu konularda ilginizi çekebilir