Anadolubank'tan KOTO üyelerine kredi

Kocaeli Ticaret Odası, Anadolubank ile yaptığı anlaşmayla oda üyelerine çok düşük faizlerle kredi imkanı sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ile Anadolubank arasında, Oda üyelerine düşük faizli kredi sağlanması için protokol imzalandı.

KOTO'daki imza töreni öncesi açıklama yapan Oda Başkanı Halil İbrahim Keleş, oda üyelerine çok düşük faizlerle kredi imkanı sağlanabilmesi için Anadolubank ile anlaşma yaptıklarını söyledi. Reel sektör ile finans sektörünün birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Keleş, Anadolubank ile yapılan düşük faizli kredi anlaşmasının oda üyelerine önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Keleş, ''Ticaretle uğraşan ve yatırım yapmak isteyen üyelerimiz, Anadolubank ile imzaladığımız protokol sayesinde uygun faizlerle kredi kullanabilecek ve alınan masraflarda indirimler ve kolaylıklar sağlanacaktır'' diye konuştu.

Anadolubank Hazine ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan da, protokol ile KOTO üyelerine ihtiyaçları doğrultusunda uygun faizlerle kredi imkanı sağlayarak nakit sorunlarına çözüm bulacaklarını ifade etti.

4. çeyrekte, gerek sanayi üretimi gerek kapasite kullanım oranı gerekse de büyüme konusunda pozitif gelişmeler beklediklerini dile getiren Atakan, ''Krizden çıkışın etkilerinin görülmeye başlandığı bu dönemde Anadolubank olarak uzman olduğumuz küçük üretim, hizmet ve ticaret firmalarına desteğimizi daha da artırarak, krizden çıkışta üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için KOTO ile işbirliğine gidiyoruz'' şeklinde konuştu.

Keleş ile Atakan'ın imza attığı protokole göre, Oda üyelerine 48 aya kadar yüzde 0,65 ile yüzde 1,25 arasında değişen faiz oranlarında eşit taksitli kredi, taşıt kredisi ve iş yeri kredisi verilebilecek.