ATV ve Sabah'ta grev var

TGS üyeleri, ellerinde "Grev" yazılı pankartlar ve balonlar taşıyarak, sloganlar attılar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

Balmumcu'daki ATV-Sabah binası önünde toplanan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)üyeleri, ellerinde “Grev” yazılı pankartlar ve balonlar taşıyarak, “ATV işçisi köle değildir”, “Emekçiler burada, patron Çalık nerede?', “Ya sözleşme ya grev. Kararını ver”, “Çalık, kaçma sözleşmeyi imzala” sloganları attılar.

Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, basın çalışanlarının bu mücadelesinin başarıya ulaşması için kendilerine ne görev düşüyorsa yapacaklarını, ancak başarıya ulaşılması için bugün ATV başta olmak üzere haberi görüntüleyen kameramanlar ve yazan muhabirlerin haberlerini, televizyonlarda ve gazetelerde görebilmek gerektiğini belirterek, “O zaman Türkiye'de basın özgürlüğü var demektir” dedi.

Basına ayağa kalkın çağrısı

Bu hakların ancak toplu sözleşmeyle koruma altına alınması halinde kalıcı olacağının altını çizen İpekçi, “Sayın Ahmet Çalık, Sayın Serhat Albayrak, bugün buraya bu şölen havasıyla grev kararını asmak için gelmemiz bizim tercihimiz değildir. Bizi buna sizin tayin ettiğiniz işveren temsilcileri mecbur etti. Bu, sizin tercihiniz” diyerek basına "gazetecilere yönelik gözaltı, tutuklama ve mahkumiyetler, saldırılar, yaralamalar ve cinayetlere karşı ayağa kalkın" çağrısı yaptı.

"Cesaretli bir insani tepki"

ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlatarak protesto eden Iraklı gazeteciye de değinen İpekçi, bir gazetecinin görev için bulunduğu bir yerde bu hareketi yapmasının etik olup olmadığının tartışılabileceğini söyledi.  İpekçi, “Ama gazetecilerin her an, her dakika işittiği, yazmak zorunda kaldığı bunca yalan, artık dayanılmaz hale gelmiştir. İlk pabucu fırlatan bu gazetecinin yaptığı, cesaretli bir insani tepkidir. Değerli Turkuvaz çalışanı, cesaret sırası şimdi sende değil mi?” diye sordu.

Basın açıklaması ve grev kararının asılmasına,  Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, İstanbul Şubeler Platformu ve KESK Şubeler Platformu da destek verdi.