BEPSAŞ cornerlar’la müşteriye gidecek

BEPSAŞ Satış Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, “Bugün Beyoğlu’ndaki tramvaya elektrik verilişinin yüzüncü yılı... İstanbul’da ilk kez 14 Şubat 1914 tarihinde de küçük meskenlere elektrik verilmeye başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Melih KOCAGİL

İSTANBUL - Elektrikte serbest tüketici limiti 2015 yılında sıfırlanacak. Tüketiciler, bu tarihten sonra istedikleri firmayı tercih edecek. Tarih yaklaştıkça firmalar da eldeki müşterileri tutmak ve yeni müşteriler kazanmak için çalışmalarına hız verdi. Stratejiler belirleniyor yoğun kampanya dönemi için hazırlıklar yapılıyor... Sektörün en büyük oyuncularından Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin (BEPSAŞ) Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, “Altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Pazarlama ve satışa yönelik kanallar oluştururarak müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz. Müşterinin ayağına gideceğiz. Cep telefonundan, internetten ulaşacağız. Belirli lokasyonlarda cornerlarımız ve kiosklarımız olacak” dedi. Avrupa yakasında 300 bini serbest tüketici pozisyonunda, 4.3 milyon müşterisi bulunan BEDAŞ’ın hala bir kamu kurumu algısını koruduğunu belirten Gümüşlü, “Bu durum bize avantaj sağlıyor, ancak doğru bir şey değil. Biz 2013 Haziran ayında fiilen operasyonları üstlendik. Müşterinin bunu hissetmesi zaman alacak. Bu konuda çok ciddi hazırlık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Müşteriyi merkeze alacağız”

Türkiye’nin elektrik konusunda Batı’yı örnek aldığını belirten Gümüşlü, “Şimdi 130 TL üzerinde ödeyenler istediği firmadan elektrik alabiliyor. Biz, bu limit 75 TL’ye düşürülür diye bekliyorduk, bu aşamada olmadı.  2015’te bu limit sıfırlanacak ve  o zaman  herkes istediği yerden alabilecek" dedi. 4.3 milyon müşteriden şimdilik 100 bininin serbest tüketici limitini kullandığını açıklayan Gümüşlü, "130 tane firma var. Herkesin kendine göre belirlediği bir strateji var ona göre biz de hazırlığımızı yapıyoruz. Avrupa’da ABD’de ne olmuş bizden önce liberalleşen piyasaları çok iyi inceliyoruz. Abone ilişkisinden çıkıp müşteriyi tanıyan müşteri odaklı bir anlayışı benimsiyoruz. Örneğin bankalar, GSM şirketleri gibi kampanyalar yapılacak” diye konuştu.

“Arzda bir sıkıntı olmaz”

Enerji sektöründe çok küçük kar marjlarının olduğunu belirten Gümüşlü şu ifadeleri kullandı: “Örneğin; ayda 150 TL’lik fatura ödüyorsunuz ve 3 TL’lik indirim için firma değiştirir misiniz? Bu yüzden hizmetin sürekliliği çok önemli. Kısa vadeyi kurtarmak gibi bir düşüncemiz yok. Kayıp kaçak oranları giderek düşüyor. İzlenen stratejilerin  doğru yolda olduğunu görüyoruz. Elektrik sektörü, yıllık 150 milyar TL’lik bir büyüklüğe sahip. Teknik kayıplar yüzde 6 seviyesinde. Bu rakam Libya’da ise yüzde 30’larda seyrediyor.” Kuraklık beklentisiyle ilgili e enerjide arz sıkıntısının olmayacağına dikkat çeken Gümüşlü,”Bunun sonucu olarak fiyatlarda bir artış öngörmüyorum.  Su seviyleriyle alakalı büyük bir sıkıntı yok. Elektriğe zam geldi diye biz bunu hemen müşterilerimize yansıtmayız. Havalar sıcak gittiğinde ise doğalgazı çok fazla kullanmıyoruz bu şekilde bir  denge söz konusu oluyor” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir