Betoncular 20 yıl sonra tekrar İstanbul'da

Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi, 20 yıl sonra tekrar İstanbul'da yapılacak. Kongreye dünya ve Avrupa'dan beton sektörünün önemli temsilcileri katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Kongresi, 4-5 Haziran 2015'te İstanbul Askeri Müze'de düzenlenecek. Türkiye Hazır Beton Birliği'nden (THBB) yapılan açıklamaya göre, 1995'te İstanbul'da başarıyla gerçekleştirilen kongreden 20 yıl sonra 15. ERMCO Kongresi yine İstanbul'da gerçekleşecek. Üç yılda bir gerçekleştirilen kongreye, dünya ve Avrupa hazır beton sektörünün önemli temsilcileri katılacak.  

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen THBB Başkanı Yavuz Işık, kongreye Avrupa hazır beton sektörünün önemli temsilcilerinin katılmasını beklediklerini vurguladı. 

Işık, "Bu açıdan ülkemiz ve özellikle sektörümüz açısından büyük öneme sahip bir kongre olacağını vurgulamak gerekir. Bu noktada 1995 yılında ERMCO'nun 11. kongresini İstanbul'da başarılı bir organizasyonla gerçekleştirdiğimizi hatırlatmak isterim. Birliğimizin, ERMCO 2015 Kongresi'ne de başarıyla ev sahipliği yaparak, ülkemizi ve sektörümüzü en iyi şekilde temsil edeceğinden emin olabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu. 

Verilen bilgilere göre, beton çözümlerinin sürdürülebilirliği, betonun topluma katkısı, pazarlanması ve yönetimi ile beton konusundaki gelişmelerin ele alınacağı kongrede ayrıca, betonun mimari kullanımı ve bugüne kadar inşa edilen beton dünya harikaları da oturumların ana başlıklarından olacak. 

Kongre ile eş zamanlı olarak betonun üretimine ve test edilmesine yönelik malzemelerin, ürünlerin ve ekipmanların sunulduğu bir sergi de düzenlenecek. 

1991 yılından bu yana Avrupa Hazır Beton Birliği üyesi olan THBB, ERMCO'nun 11. Kongresini 23-24 Haziran 1995'te İstanbul'da başarılı bir organizasyonla gerçekleştirmişti. 

THBB, 1998'te Antalya'da yapılan ERMCO yönetim kurulu toplantısı ve teknik komite toplantılarına, 2005 yılında ise İstanbul'da yapılan ERMCO temsilciler toplantısına ev sahipliği yaparak, Türkiye'yi temsil etti. Kongre, seminer ve fuarlarda tecrübesiyle bir marka haline gelen THBB, 2004, 2008, 2011 ve 2013 yıllarında Hazır Beton Kongresi ve Fuarlarını başarıyla gerçekleştirdi. 

THBB nisan ayında Beton Fuarını ilk defa Ankara'da gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in katılımıyla açılışı gerçekleşen Beton Ankara Fuarı büyük ilgi gördü. 

İnşaat, hazır beton ve agrega sektörlerini buluşturan fuarı 3 günde on bin kişi ziyaret etti. Fuar kapsamında akademisyenlerin sunumlarıyla zenginleşen seminerlere ilgi de yoğun oldu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir