Borçelik, 3. soğuk haddeleme hattını açtı

Firma, 138 milyon dolarlık yatırımını tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Borusan Holding ve ArcelorMittal tarafından ortak yönetilen galvanizli sac üreticisi Borçelik, 138 milyon dolar yatırımla kurduğu 3. soğuk haddeleme ve 3. galvaniz hattını faaliyete geçirdi.

Borçelik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu yatırım ile Borçelik'in toplam soğuk haddeleme kapasitesi yüzde 60 artarak 1,6 milyon tona, galvanizleme kapasitesi ise 900 bin tona yükseldi.

Gerçekleştirilen yatırım sonrasında, otomotiv ve beyaz eşyanın yanı sıra, özellikle yapı sektörünün ihtiyacının karşılanması hedeflenirken, 3. galvaniz hattında pazar beklentileri paralelinde 0,25 -2,00 mm arasındaki kalınlıklarda ve 1530 mm'ye kadar genişliklerde, 50-350 g/m2 arasındaki çinko kaplama miktarlarında üretim yapılabilecek.

Borçelik Genel Müdürü Erkan Kafadar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Borçelik'in müşterilerine sunduğu en önemli değerlerden biri olan müşteriye özel butik üretim konusunda esneklik yetkinliğinin arttığını belirterek, yassı çelik sektöründe bu "cesur" adımı atmaktan dolayı büyük bir heyecan ve gurur duyduklarını ifade etti.

Kafadar, devreye giren yeni galvaniz hattının, siparişlerini müşteri segmentleri bazında ayrıştırıp, üretim planlamasında kaplama tipi, kaplama miktarı, yüzey kalitesi ve benzeri optimizasyonları daha esnek ve etkin yapmalarını sağlayacağını söyledi.