Borsa günün ikinci yarısında toparlandı

Endeks günü 151 puan yükselişle 33.806 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İMKB-100, kararsız seyrin etkili olduğu günü 151 puan artıda bitirdi. Endeks, kapanışını yüzde 0.45 primle 33.806 puandan yaptı. Dolar 1.55 TL seviyesinde dengelenirken, faiz yüzde 13 seviyesinin altını indi.

İMKB hisse senetleri piyasasında yurtdışına paralel seyir devam ediyor. Güne yükselişle başlamasına karşın 34.000 bölgesinde zorlanan endeks, artan satış baskısıyla yönünü aşağı çevirdi. 33.264 puana kadar inen Bileşik Endeks, başta ABD olmak üzere dış piyasalardaki toparlanma çabasıyla yeniden artıya geçti. IMF belirsizliği nedeniyle alım yönünde katılım sınırlı olurken, gün yüzde primle tamamlanmış oldu. Bu arada Amerikan Merkez Bankası (Fed), 10 bankanın sermayelerini artırmak için sunduğu planın derin bir resesyonu atlatmaya yardımcı olma konusunda yeterli olduğunu bildirdi.

İMKB'de IMF'yle ilişkilerin yanı sıra yurtdışı piyasalardaki gelişmeler izlenmeye devam edilecek.

Bununla birlikte, para piyasasında bugün sınırlı da olsa gevşeme eğilimi yaşandı. Dolar 1.55 TL'nin altına sarkarken, faiz valörlü işlemlerde yüzde 13'ün altına indi. Dolar kapanışa doğru 1.5490 TL'den euro 2.1650 TL'den el değiştiriyor. Günü yüzde 13.03 seviyesinden kapatan 2 Şubat 2011 vadeli gösterge faiz, yarına valörlü işlemlerde ise yüzde 12.93 seviyesine geriledi. Gösterge kıymet dün yüzde 13.11 bileşik seviyesine çıkmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.