Borsada hafta satış ağırlıklı başladı

Yurtiçi piyasada düşüş, ABD ve Avrupa endekslerine göre daha sınırlı kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Güne kararsız seyirle başlayan borsada aşağı yönlü hareket yurtdışına göre daha sınırlı kaldı. Bileşik Endeks, kapanışını 139 puan ve yüzde 0.4 değer kayıpla 34.677 puandan gerçekleştirdi. Haftanın ilk seansında işlem hacmi ise 829.3 milyon TL oldu.

Geçen hafta ABD endekslerinin yükselişle kapanmasına karşın ABD vadeli piyasada yeni hafta satıcılı başladı. Yurtdışı piyasalardaki düşüşle yönünü aşağı çeviren İMKB ise 34.563 puana kadar indi. Avrupa cephesinde değer kayıpları yüzde 2'yi aşarken, düşüşün yurtiçi piyasada nispeten sınırlı kaldığı gözlendi. Yurtiçi piyasada en önemli beklenti ÖTV ve KDV indirimi konusunda bu akşam açıklanması beklenen karar. Diğer yandan MB'nin yarınki faiz toplantısı da merak ediliyor. Piyasalarda ağırlıklı beklenti faizlerde 25 baz puan indirime gidileceği yönünde.

Tüm bunların yanında Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle ödeme ihtarı çekilmiş, icra takibi başlatılmış ya da bankalarca takibe alınmış kredi kartı borçları için yeni bir ödeme planının uygulamaya konulacağını bildirdi. Babacan ayrıca döviz geliri olmayan firmalara da kredi kullanma imkanı sağlanacağını açıkladı.

İMKB'de 35.000 puan seviyesinin önemli direnç bölgesi olacağı ifade edilirken, 34.250 ve 33.800 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Dolar haftaya taleple başladı

Öte yandan yurtiçinde USD/TL 1.55 seviyelerini denedi. İnterbank işlemlerde şu sıra en iyi alış/satış 1.5445/1.5495 TL düzeyinde yer alırken, USD kapalıçarşıda 1.5460 TL'den alıcı buluyor.

Güne yükselişle başlayan faiz cephesinde ise Merkez Bankası'nın faiz toplantısı bekleniyor. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 12.83 seviyesinde yer alıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.