”Ekonomi politikası hayale dayalı”

Baykal, yanlış ekonomi politikalarının Türkiye'de ciddi sorunlar ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye hayale dayalı anlayışla ekonomi politikasını yürütmeye devam ediyor" dedi.

Yerel Yönetimler Toplantısı'nda konuşan Baykal, yanlış ekonomi politikalarının Türkiye'de ciddi sorunlar ortaya çıkmasına neden olduğunu belirterek, ekonomik sorunlarla ilgili temel yanlışın AK Parti iktidarının başlangıcıyla derinleşerek devam ettiğini öne sürdü.

Deniz Baykal, küresel ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğini, ülkede fabrikaların kapandığını, sanayinin çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

CHP lideri Baykal, hükümetin bu manzara karşısında küçümseyen, yok sayan anlayışa girdiğini, ülkede hala ciddi bir orta vadeli ekonomi politikası ortaya konulmadığını söyledi.

Baykal, Türkiye'nin temel ekonomik verileri ve bütçesinin ayağı yere basan, gerçekçi, doğru tespitlere dayandırılmadığını savunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye hayale dayalı anlayışla ekonomi politikasını yürütmeye devam ediyor. Gerçeklerden kopuk bir ekonomi politikası Türkiye'de yürütülüyor, yanlış, bir an önce toparlanması, doğru tespitlerde bulunulması, gerçekçi hedefler konulması lazım. O hedefleri gerçekleştirecek doğru politikalar izlenmesi lazım. Bunların hiçbirisi yok. Böyle bir sahipsizlik dönemi. Hükümet anlaşılıyor ki seçim şokundan kurtulamadı, seçim şokunun etkisi altında. Kamuoyunu idare etmeye yönelik açıklamalarla orada bir türlü, burada bir türlü açıklama yapıyor ama gerçekte değişen hiçbir şey yok."