En yüksek teklif Torunlar'dan geldi

Gayrimenkul AŞ'ne ait Paşabahçe eski içki fabrikasının nihai pazarlık görüşmesi başladı. İhaleye 5 firma katıldı. En yüksek teklif Torunlar GYO'dan geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gayrimenkul AŞ'ne ait Paşabahçe eski içki fabrikasının nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif Torunlar GYO'dan geldi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında gerçekleşen ihaleye 5 firma katıldı.  Torunlar GYO 355 milyon lira teklif verdi.

Gayrimenkul AŞ'ne ait İstanbul, Beykoz, Paşabahçe Mahallesinde (Eski İçki Fabrikası) bulunan ve tapunun 195 ada, 7 parsel numarasında kayıtlı 54 bin 870 metrekare, 209 ada, 3 parsel numarasında kayıtlı 16 bin 212 metrekare, 200 ada, 3 parsel numarasında kayıtlı 827 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan binaların satış, 3 bin 935 metrekare yüzölçümlü iskele-rıhtım ve dolgu alanına ilişkin olarak Gayrimenkul AŞ lehine Maliye Bakanlığı tarafından 27 Ağustos 2008 tarihinden itibaren, 49 yıl süre ile tesis edilen "kullanma izninin devri" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.

"Otel yapabiliriz"

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Torun, İstanbul'un 10 boğazı olmadığını, bir boğazı olduğunu belirterek, "İstanbul'un incisi olan bir yeri almak istedik" dedi. Torun, Paşabahçe eski İçki Fabrikasının nihai pazarlık görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turizme yönelik bir proje yapacaklarını ve projenin İstanbul'a değer katacak bir proje olacağını kaydeden Torun, "Belki bir otel projesi olabilir" dedi. Torun, yatırım miktarını öngörmenin mümkün olmadığını belirterek, ihale rakamına yakın bir yatırım olacağını bildirdi.

Ödemeyi nasıl yapacaklarına ilişkin soru üzerine Torun, peşin ya da taksit seçeneklerinin ikisini de değerlendireceklerini söyledi. Mehmet Torun, "Halka açık bir şirketiz yeni ortaklıklar değil, mevcut ortaklıklarla devam edeceğiz" dedi.



İhaleye aşağıdaki firmalar katılmıştı;

1-Özyazıcı İnşaat Elektrik Makina Müşavirlik ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
2-Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ
3-Fernas İnşaat AŞ
4-Asitane Gayrimenkul Geliştirme ve Turizm AŞ
5-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

2009 yılında Mümin Gökalp 303 milyonla ihaleyi almış ancak şartları yerine getiremediği için ihale iptal olmuştu.

(Dünya Online - AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir