Erzincan Şeker, pancar alımına başladı

Üreticiler, ürünlerini bölge şefliklerine ya da doğrudan fabrikaya teslim edebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZİNCAN - Erzincan Şeker Fabrikası 2008-2009 yılı pancar alımına düzenlenen törenle başladı.

Fabrikadaki pancar kantarının önünde düzenlenen törende konuşan Fabrika Müdürü Hilmi Başar, fabrikalarının 53 yıldır hizmet verdiğini belirtti. Bu yıl 3 il, 10 ilçe ve 133 köyde toplam 4 bin 131 çiftçiye 44 bin 30 dekar alanda sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptırdıklarını dile getiren Başar, "Söz konusu bölgeden bu yıl yaklaşık 200 bin ton rekolte elde edileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Üreticilerin ürünlerini bölge şefliklerine ya da doğrudan fabrikaya teslim edebileceğini bildiren Başar, şunları söyledi:

"Bu yılki kampanyanın sonunda 28 bin ton şeker, 7 bin 500 ton melas, 58 bin ton yaş pancar posası üretimi gerçekleşmesi planlanıyor. Bu sene pancar eken üreticilerimize yaklaşık 23 milyon YTL tutarında ödeme yapılacak. Bu miktarın yüzde 46'sı avans olarak çiftçilerimize şu ana kadar ödendi. Bundan sonra da Pancar Üretim Sözleşmesi çerçevesinde çiftçilerimize ödemelerimiz devam edecek."

Konuşmanın ardından pancarlarını teslim eden ilk 7 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi. Duaların okunduğu ve kurban kesildiği törende Erzincan Vali Yardımcısı Ayhan Akpay tarafından kurdele kesilmesiyle kampanya başladı.