Ev tekstilcileri Çin'deki fuara hazır

Burkay, Uluslararası Ev Tekstili Ürünleri ve Aksesuarları Fuarı'na çıkarma yapacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Ev tekstili sektörü, Çin'inde Ev Tekstili Ürünleri ve Aksesuarları Fuarı'na hazır. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Çin'in Shanghai kentinde 26-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Intertextile Shanghai Hometextiles Uluslararası Ev Tekstili Ürünleri ve Aksesuarları Fuarı'na çıkarma yapacaklarını söyledi.

Burkay, yazılı açıklamasında, sektör için önemli bir pazar olan Çin ve Uzakdoğu pazarına ulaşım amacıyla, 26-29 Ağustos 2008 tarihleri arasında Shanghai'da düzenlenecek fuara katılacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"14. Intertextile Shanghai Hometextiles Uluslararası Ev Tekstili Ürünleri ve Aksesuarları Fuarı'na çıkarma yapacağız. Fuarın Türkiye Milli Katılım organizasyonu birliğimiz tarafından gerçekleştirilecek. Dış Ticaret Müsteşarlığının da (DTM) yürütmekte olduğu Çin ile yapılan ticaretin daha dengeli hale getirilmesi, Çin Halk Cumhuriyeti'ne yönelik ihracatımızı artırmak, ihraç ürünlerimizi çeşitlendirmek stratejisidir. İki ülke iş çevreleri arasındaki bilgi alışverişinin etkinleştirilmesi maksadıyla sürdürülen çalışmalar 'Çin Halk Cumhuriyeti Pazarına Giriş Projesi" kapsamında devam etmekte olup, ev tekstili sektörünün bu hedefe ulaşmada önemli bir yapı taşı olacağı anlaşılmaktadır. Ev tekstilinin en güzide firmaları ile Çin'e çıkarma yapıyoruz. Fuarın yükselen bir trendi var. Doğru zamanda doğru yerde olduğumuzu düşünüyoruz."

Burkay, fuara, Akarca Tekstil, Any Tekstil, Aşanteks Tekstil, Birce Tekstil, Demor, Dina Vanelli, Dilhan Tekstil, Elvin Tekstil, Evimteks Tekstil, Genel Tekstil, Güleser Tekstil, Ömteks, Paşa Tekstil, Perka Tekstil, Prestij Mensucat, Süleyman Bursalı Havlu, Tanrıverdi Mensucat, Homesweeşome ve Yakar Tekstil firmalarının katılacağını kaydetti.