Farklı vadelerde iki bono ihraç ediyor

Ziraat Bankası, 24 Ocak 2014 valörüyle 450 milyon lira nominal tutarlı 126 gün vadeli ve 300 milyon lira nominal tutarlı 175 gün vadeli bonolar ihraç edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ziraat Bankası, 20-21-22 Ocak 2014 tarihlerinde, 24 Ocak 2014 valörüyle 450 milyon lira nominal tutarlı 126 gün vadeli ve 300 milyon lira nominal tutarlı 175 gün vadeli bonolar ihraç edecek. 

Ziraat Bankası açıklamasına göre, fazla talep gelmesi durumunda toplam ihraç tutarı 1 milyar lira nominal tutara kadar artırılabilecek.  

Açıklamaya göre, 126 gün vadeli Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,40 ve 175 gün vadeli Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faizi üzerine yüzde 0,45

Ziraat Bankası Bonosu'nun minimum satış tutarının kurumsal yatırımcılarda bin lira , bireysel yatırımcılarda da 100 lira nominal değerli olduğu belirtilen açıklamada, minimum talep miktarından sonraki talep aralıklarının kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda da 5 lira nominal değerde ve katları şeklinde olacağı bildirildi.  

Açıklamada, Borsa İstanbul A.Ş. Borçlanma Araçları Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonoları'nın ikincil piyasada da alım-satımının mümkün olacağı kaydedildi. 

Açıklamaya göre, yatırımcılar için alternatif yatırım aracı olarak tercih edilebilen Ziraat Bankası Bonoları'nın amacı, gelir vergisi stopaj oranlarının hazine bonosu ve devlet tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), benzer vadedeki mevduata göre vergi avantajı sağlaması, hazine bonosu ve devlet tahvilinin üzerine verilen ek getiri sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme imkanı sunmak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir