Fındıkta başladığımız yere geri döndük

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar birliğin, lisanslı depoculukla ilgili ciddi çalışmalar yaptığını ve belli noktaya getirdiğini, ancak gereken desteğin verilmemesi sebebiyle başlanan noktaya dönüldüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındıkta lisanslı depoların kapatılması kararına ilişkin, "Mevcut yapısıyla Türkiye'de lisanslı depoculuğun yürümeyeceği belliydi" dedi. 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de fındık sektöründe yıllardır konuşulan lisanslı depoculuğun 2009 yılında uygulamaya konulan Yeni Fındık Stratejisi'nin hayata geçmesiyle kurulma sürecinin daha hızlandığını belirtti. 

O dönemlerde yaptıkları açıklamalarda, depoculuğun fındıktaki mevcut yapıyla uygulanabilir bir sistem olmadığını ifade ettiklerini kaydeden Bayraktar, "Mevcut yapısıyla Türkiye'de lisanslı depoculuğun yürümeyeceği belliydi. Ünyede'deki deponun kapanması yönündeki karar, bizim söylemlerimizin doğruluğunu ortaya çıkardı" diye konuştu. 

Ortak çalışma gerekiyordu

Lisanslı depoculukta sektörün tüm faktörlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini ancak bunun Türkiye'de sağlanamadığını vurgulayan Bayraktar, "Bu meselenin devlet, piyasa ve sektör ayakları var. Bunların hepsinin ortak çalışması lazımdı ama baştan böyle yapılmadı" dedi. 

FİSKOBİRLİK'in mevcut yapısı, tecrübesi ve depoları ile lisanslı depoculuk sistemi için en uygun kurum olduğunu savunan Bayraktar, şunları kaydetti: 

"FİSKOBİRLİK, depoculuk için biçilmiş kaftandı"

"Ek yatırımlar yapıldı, kiralar ödendi ama maalesef başladığımız noktadayız. Bizim lisanslı depoculukla ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Belli bir noktaya getirdik ancak gereken desteği göremedik. En başta FİSKOBİRLİK'e destek sağlansaydı, bugün lisanslı depoculuk uygulaması mevcut halinden daha iyi yerlerde olurdu. Çünkü FİSKOBİRLİK'in mevcut depoları var. Geçmişten gelen bir tecrübesi var. Depoculuk için biçilmiş kaftandı" 

Bu konularda ilginizi çekebilir