Galatasaray sermaye artırımı için başvurdu

Galatasaray Sportif AŞ sermayesini 41,8 milyon lira tutarında bedelli olarak artırmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - SPK haftalık bültenine göre Galatasaray Spotif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ 41,8 milyon lira, MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar AŞ ise 46,7 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu. 

Ayrıca Akbank 5 milyar 966,4 milyon lira, Alternatifbank ise 250 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için, Asya Varlık Kiralama AŞ ise 300 milyon lira tutarında kira sertifikası ihracı için Kurul'a başvurdu. 

SPK ayrılma hakkı kullanım fiyatının belirlenmesinde değişikliğe gitti 

Bültende yer alan duyuru ve ilke kararına göre, önemli nitelikteki bir işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım sürecinde, konu hakkında birden fazla sayıda özel durum açıklamasının yapıldığı durumlarda, söz konusu önemli nitelikteki işleme ilişkin ayrılma hakkı kullanım fiyatının belirlenmesinde? fiyat, tutar, oran ya da değerleme sonucu ve benzeri bilgilere yer verilmesi veya işlemin o aşamada kesin olup olmadığı hususları aranmaksızın, yapılması planlanan işleme ilişkin niyetle ilgili olarak kamuya yapılan ilk açıklama tarihinin esas alınmasına karar verildi. 

SPK 3 şirketin halka arzı için onay verdi 

SPK,  İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin hisse başına 2,73 lira bedelle halka arzına onay verirken, Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat AŞ'nin hisse başına 4,80 lira,  Verusa Holding AŞ'nin de hisse başına 11,30 lira bedelle halka arz edilmesine ise şartlı olarak onay verdi. 

SPK ayrıca, Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri AŞ'nin 18 milyon lira bedelli, Creditwest Faktoring AŞ'nin 40 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımına ve KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ'nin 200 milyon lira nominal tutarlı, Kabtek Varlık Kiralama AŞ'nin ise 32,9 milyon lira nominal tutarlı kira sertifikası ihracına izin verdi. 

Alternatifbank için çağrı muafiyeti talebi kabul edildi 

Bültene göre Kurul, The Commercial Bank Of Qatar (CBQ) tarafından devralınması nedeniyle doğan Alternatif YO'nun diğer ortaklarına çağrıda bulunma zorunluluğuna muafiyet getirilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verirken, Cemalettin Doğan'ın, Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yönetim kontrolünü sağlayan imtiyazlı paylarının tamamının satın alınması sonucunda ortaya çıkan diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunma yükümlüğünden muafiyet talebinin reddine karar verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir