Goldaş: Başlatılan takibin üretim ve satışlara etkisi yok

Goldaş Kuyumculuk, The Bank of Nova Scotia,'nın alacak iddiasıyla başlattığı takiple ilgili açıklamada bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Goldaş Kuyumculuk Sanayi İthalat İhracat A.Ş, The Bank of Nova Scotia,'nın alacak iddiasıyla başlattığı takibin, üretim ve satışlarını olumsuz yönde etkilemesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Goldaş Kuyumculuk'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan yazısında, şirket ile Fransız Bankası Societe Generale arasında devam etmekte olan ticari ihtilafın etkisiyle, şirketin tedarikçilerinden The Bank of Nova Scotia'nın, 10 Haziran 2009 tarihinde taraflar arasındaki sözleşmelerden kaynaklanan ticari anlaşmazlığa ilişkin 10 milyon 942 bin 762,97 dolarlık alacak iddiasıyla şirket aleyhine haksız bir adi takip başlattığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Takiple ilgili 19 Haziran 2009 tarihinde gerekli itiraz ve müracaatlarımız yapılmış olup sonucu beklenmektedir. Söz konusu ihtilafa ilişkin ihtiyati haciz, icra, hukuki girişim bulunmamaktadır. Başlatılan takibin şirketimizin üretim ve satışlarını olumsuz yönde etkilemesi söz konusu değildir. Basında bugün yayınlanan haberle ilgili olarak şirketimize henüz adli merciler tarafından herhangi bir bildirim yapılmamıştır, böyle bir tebligat tarafımıza ulaştığında kamuoyuna ilgili açıklama yapılacaktır."