İMKB'de temkinli duruş sergileniyor

Avrupa endekslerinde kayıp yüzde 2’yi aşarken, Ulusal-100 Endeks 381 puan düşüşle kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Yurtdışı piyasalardaki olumsuz görünüme karşın, İMKB'de satışlar nispeten sınırlı kaldı. Bileşik Endeks, kapanışını 381 puan ve yüzde 1.29 değer kayıpla 29.171 puandan gerçekleştirdi. İlk seansta en düşük 29.143 puanı en yüksek 29.563'ü test eden borsada 756 milyon TL'lik işlem hacmi oluştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün alarm düzeyini artırmasıyla, domuz gribinin ekonomiye zarar vereceği kaygıları devam ediyor. Diğer yandan Wall Street Journal gazetesinde stres testleri sonucunda Citigroup ve Bank of  America'nın yeni sermaye istediği yönünde çıkan haber de endişeleri artırdı. Stres testine yönelik spekülasyonların ise hafta boyunca piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Bu arada dün GM yeni yapılanma planını açıkladı fakat önerilen borç – hisse takasına şans verilmiyor. Bu nedenle ABD otomotiv sektörüne yönelik dalgalı seyir devam edebileceği kaydediliyor. Yurtiçinde ise IMF'yle görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Bakan Şimşek, kısa süre önce IMF'ye, makro çerçeveyi, orta vadeli bütçe ve yapısal reformları içeren bir kapsamlı plan ilettiklerini ve bunun cevabının beklendiğini açıkladı.

Dolar 1.64'te zorlandı

Piyasalardaki kaygılar doların bugün de talep görmesine neden oldu. Kapalıçarşıda 1.6370 liradan alıcı bulan dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış şu sıra 1.6370/1.6390 düzeyinde. Euro ise 2.1320 TL'den el değiştiriyor.

Faiz cephesinde ise daha dengeli görünüm etkili. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faizse yüzde 12.40 seviyesinde yer alıyor. Gösterge kıymet dün yüzde 12.29 seviyesinden kapanmıştı.

 ***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.