İpragaz alana Philips ampul hediye

'İpragaz ile Tasarruf Evinize Geldi' Projesi kapsamında İpragaz alan tüketicilere enerji tasarruflu Philips ampul hediye edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İpragaz ve Philips'in ortaklaşa hayata geçireceği "İpragaz ile Tasarruf Evinize Geldi" projesi kapsamında evlerine İpragaz alan tüketicilere enerji tasarruflu Philips ampul hediye edilecek.

Güler, İpragaz ve Philips'in ortaklaşa hayata geçireceği "İpragaz ile Tasarruf Evinize Geldi" projesinin protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, 100 vatlık bir lambanın 20 vatlık verimli lambayla değiştirilmesi durumunda sadece 80 vatlık kar olmadığını, her lamba değişimiyle 1 ağaç, 1 milyon lamba değişikliğiyle de 1 milyon ağaç dikilmiş olduğunu anlattı.

Toplantı öncesinde bir kaynak olarak LPG'nin tekrar gündeme gelmesini görüştüklerini aktaran Güler, "Belki bu noktada doğal gaz kesintileri veya bu tip krizlerde veyahut da ekonomik açıdan alternatif olması bakımından, LPG'nin elektrik üretiminde de kullanılması noktasını tekrar gündeme getireceğiz" diye konuştu.

Güler, böylece evlerde herkesin kendi elektriğini, sıcak suyunu üretebileceğini ifade ederek, enerji yatırımlarına 4 dolar harcamanın, enerji verimliliğine 1 dolar harcamayla aynı etkiyi yaptığını da sözlerine ekledi.

'İpragaz ile Tasarruf Evinize Geldi' projesi

İpragaz Üst Yöneticisi (CEO) Selim Şiper de sosyal sorumluk projelerine değinerek, önümüzdeki dönemde yapacakları tüm sosyal sorumluluk projelerinde tasarruf konusuna önem vermeyi istediklerini ifade ederek, bu projenin "fikir babası"nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler olduğunu söyledi.

Şiper, "İpragaz ile Tasarruf Evinize Geldi" projesinin, pek çok alanda devam edecekleri projelerden ilki niteliğinde olduğunu belirterek, proje kapsamında 1 milyon tasarruflu ampulü tüpleriyle birlikte evlere götüreceklerini, böylece kişilerin hem enerji tasarrufu yapacaklarını hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın enerji verimliliği kampanyasına katkı sağlayacaklarını anlattı.

Philips Türkiye ve Kafkaslar Üst Yöneticisi (CEO) Anton Booij ise, enerji tasarruflu aydınlatma sistemlerinin, küresel ısınmanın etkilerini azaltma konusundaki önemli adımlardan biri olduğunu dile getirerek, enerji tasarruflu aydınlatma sistemlerinin, tüketici, ülke ekonomisi ve çevre açısından önem taşıdığını vurguladı.

Dünyadaki tüm aydınlatma sistemlerinin enerji tasarruflu aydınlatmayla değiştirilmesi halinde 106 milyar avroluk yıllık enerji tasarrufu sağlanabileceğine işaret eden Booij, Philips'in satışlarının büyük bir çoğunluğunun "yeşil" ürünlerden oluştuğunu kaydetti. Konuşmaların ardından projeye ilişkin protokol imzalandı.

Özellikle çocuklar ve aileleri üzerinde etki uyandırmak, farkındalık oluşturmak ve toplumu enerji verimliliği konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında, evlerine İpragaz tüp alan tüketicilere enerji tasarruflu Philips ampul hediye edilecek. Proje sonunda toplam 1 milyon ampulün Türkiye'nin dört bir yanında evlere girmesi planlanıyor.