Kentpark AVM, 115 milyon euroya mal oldu

Eskişehir yolu üzerinde yapımı devam eden KentPark AVM'nin tanıtım toplantısı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eskişehir yolu üzerinde yapımı devam eden Kentpark Alışveriş Merkezi 115 milyon euroya mal oldu.

KentPark AVM'nin tanıtım toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın, Ankara'nın ilk ve tek "A konseptli alışveriş merkezi" olan Kentpark'ta dünyanın en büyük markalarının bir araya getirileceğini söyledi.

Eylül ayında açılması planlanan alışveriş merkezinde 230 mağazanın bulunacağını ifade eden Akalın, mağazaların ise yaklaşık yüzde 70'inin şimdiden kiralandığını belirtti.

Ankara'nın 4,5 milyon nüfusuyla büyük bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Akalın, "Başkentte çok sayıda AVM var ancak yaşam merkezleri eksik. Ankara'da bir benzeri daha olmayan A marka karması ve benzersiz mimarisiyle Kentpark AVM, Ankara'nın yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

Yüzde yüz yerli sermaye kullanılarak yapılan Kentpark Alışveriş Merkezinin 115 milyon euroya mal olacağını ifade eden Akalın, şu bilgileri verdi:

"Merkezlerin merkezi olarak tanımlanan Kentpark AVM, toplam 225 bin metre kare alana kurulu. 5 bin metre kare restoran-kafe alanı ve 3 bin 500 araçlık otoparkı bulunan AVM'de bir çok sinema salonu yer alıyor. Ayrıca 6 bin metre kare büyüklüğünde tamamen ihtisas mağazalarından oluşan geleneksel açık semt pazarı da AVM'nin en önemli farklılıklarından."

Paris Hilton'da mağaza açacak

Akalın, Kentpark AVM'de bir çok seçkin markanın bir arada olacağını, Paris Hilton'un da Türkiye'deki ilk mağazasını burada açacağını belirtti.

Mehmet Akalın, AVM'de çocuklar için de 530 metre karelik buz pisti, gölet ve birçok aktiviteyi barındıran eğlence merkezinin yer alacağını sözlerine ekledi.

Kentpark AVM Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ayrancıoğlu da ekonomik krizin yaşandığı süreçte AVM'yi tamamen yerli sermaye ile yaptırdıklarını söyledi.

Ayrancıoğlu, 20 ortağı bulunan AVM'yi "09.09.2009" tarihinde açmayı planladıklarını kaydetti.