KOBİ ve Girişimcilik ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, "Devletimizin her geçen gün teknolojiye yaptığı vizyoner yatırımlar ve inovasyona konsantrasyonumuz, bizi 2023 hedeflerine adım adım yaklaştırmaktadır" dedi. 

KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni, Rixos Otel'de yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve çok sayıda iş adamı katıldı. Törenin açılış konuşmaları sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu. 

Kaplan, yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin ekonominin can damarları olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki toplam işletmelerin yüzde 99'unu KOBİ'ler oluşturmaktadır" diye konuştu. 

Türkiye'de son 10 yılda gerçekleştirilen ekonomi hamlesi ve işletmelere verilen desteklerle KOSGEB'in rolünün daha da önem kazandığına işaret eden Kaplan, Bakan Işık'ın liderliğinde heyecanla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Kaplan, "Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a kadar memleketimizin her tarafındaki KOBİ ve yeni girişimcilere erişmeye çalıştık, destekleri buluşturmaya gayret gösterdik. Öylesine çalıştık ki destek bütçemizi yıl bitmeden tükettik" ifadelerini kullandı. 

Üniversite-sanayi işbirliği adına, KOSGEB olarak üniversiteleri göz ardı etmediklerine değinen Kaplan, üniversitelerde Teknoloji Geliştirme Merkezi açılışları gerçekleştirdiklerini ve girişimcilik kültürünü ders haline getirip müfredata yerleşmesini sağladıklarını ifade etti. Müteşebbis heyecanı taşıyan binlerce üniversiteli gence nezih çalışma ortamları sağladıklarını ve ekonomiye katma değer oluşturacak yeni buluşların ortaya çıkmasına vesile olduklarını dile getiren Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüp, Girişimci Okul Sertifikasyonuyla girişimcilik eğitimlerini orta öğrenimden ilk öğrenime kadar yaymayı hedeflediklerini söyledi.  

KOSGEB'in 36 ülke muadil kuruluşuyla protokol yaparak birçok Avrupa ve gelişmekte olan ülkeye örnek olduğunu kaydeden Kaplan, şöyle konuştu: 

"Devletimizin her geçen gün teknolojiye yaptığı vizyoner yatırımlar ve inovasyona konsantrasyonumuz, bizi 2023 hedeflerine adım adım yaklaştırmaktadır. Geçen yıla oranla yarışmaya katılım arttı ve 3 bin 58 kişi başvurdu. Komisyonlarca başvurular değerlendirildi ve her kategori için 5 finalist belirlendi. Bursa'dan 11, İstanbul'dan 5, Kocaeli'nden 5, Adana'dan 3, Ankara'dan 3, Balıkesir'den 3, İzmir'den 2, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Sakarya, Samsun, Sivas ve Manisa illerinden 1'er olmak üzere toplam 40 işletme finale kaldı. Kategori birincileri üniversite, iş dünyası, kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları ve medya yöneticilerinden oluşan jüri tarafından belirlendi." 

Kategoriler ve ödül alanlar şöyle;

- Büyük KOBİ - Eroğlu Makina  

- İnovatif KOBİ - Kromel Makina  

- İşbirliği-Güçbirliği Yapan KOBİ - Endosa Kalıp  

- İhracatçı KOBİ - AFS Flexıble  

- Genç Girişimci - TGM Vinç Kule  

- Kadın Girişimci - Maro Teknoloji 

- Küresel Doğan Girişimci - Mavitek Makine  

- İnovatif Grişimci - Nortel Enerji 

- Jüri Özel - Anadolujet 

Bu konularda ilginizi çekebilir