KUYAP kapsamında 6 merkez açıldı

KOBİ’lere küresel ekonomiye uyum eğitimi verecek merkez açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOBB tarafından, AB ve Çalışma Bakanlığı finansmanıyla yürütülen KUYAP – KOBİ Çalışan ve İşverenlerin Küreğsel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması projesi tamamlandı. Proje kapsamında açılması planlanan 6 eğitim merkezi de faaliyetlerine başladı.

Proje kapanış ve eğitim merkezleri açılış töreninde konuşan TOBB Başkanlık Divanı Üyesi Faik Yavuz, projeyle TOBB’un bilgilendirme faaliyetlerinin daha da genişlediğini vurguladı. Küresel ekonomi içinde, firmaların iş modeli, strateji ve süreçlerini hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlamalarının hedeflendiğini hatırlatan Yavuz, proje uygulama safhasında 10 bin kişiye ulaşıldığını, 2380 kişinin de doğrudan bilgilendirme faaliyetine katıldığını ve 1116 atölye çalışmasının gerçekleştirildiğini kaydetti.
Çalışan kapsamında 3 bin 444 kişinin eğitim aldığını kaydeden Yavuz, eğitimcilerin eğitimi çalışmasında da 565 öğretmene ulaşıldığını vurguladı.

Projenin bir pilot uygulama olmasına karşılık, bunun aşıldığını hatırlatan Yavuz, yeni açılan merkezlerde de faaliyetin sürdürüleceğini kaydetti. Yavuz, “Bu merkezler, oda ve borsalarımızın eğitim kapasitesine güç katacaktır. Mesleki eğitim gibi toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bir sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Oda ve borsalarımızın mesleki eğitim konusunda birer merkez haline getirme vizyonumuza somut proje ve başarılarla öncülük yapacaktır” dedi.

6 eğitim merkezi faaliyetine başladı

KUYAP projesi, işletmelerin yeni müşteri ihtiyaçlarının gerekli kıldığı yüksek düzeyde inovasyon, değişim ve performansın yönetilmesi, inovasyon konusunda tüm birimlerin görev üstlenmesinin sağlanması, yeni iş modelleri ve yeni rekabet avantajı elde etme yollarının açık olması konularında KOBİ sahip ve yöneticilerine eğitim verilmesini kapsıyordu.

Yapılan uygulama çalışmasından elde edilen bilgiler doğrultusunda KOBİ’lere eğitim vermek üzere 6 merkez açıldı. Açılan merkezler, TOBB, Gaziantep Sanayi Odası, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum TSO, Samsun TSO ve Sivas TSO’da bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir