Memura 'ek zam' talebi

Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, "2014-2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ekonomik planlarda yapılan değişikliklerle memurların aylık 240 lira zararda olduğunu belirterek, "O halde 2014-2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir" dedi. 

Türkiye Kamu-Sen, TBMM Dikmen kapısı önünde 'ek zam' talepleriyle ilgili yaptıkları basın açıklaması öncesi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan askerler için toplu dua okutturdu. 

Toplanan grup adına konuşan Koncuk, yaşanan son ekonomik gelişmelerle 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin geçim mücadelesinin tam bir ekonomik savaşa döndüğünü söyledi. 

Koncuk, enflasyon farkı ödenmesi yolundaki tüm girişimlerinin "toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkamayız" gerekçesiyle geri çevrildiğini savundu.  

Toplu sözleşmenin dışına çıkamayanların, sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına bin 155 lira, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapılmasına karar verdiklerini vurgulayan Koncuk, şunları kaydetti: 

"Hakim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Ama bizim talebimiz bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir. Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülmektedir. Memurun yalnızca 2014 yılı zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014-2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bu yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 210 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir. Bizler kamu görevlilerin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz."  

Açıklamanın ardından bir süre yürümek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, grubun yürümesini engellemek için barikat kurduktan sonra Türkiye Kamu-Sen üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir