ÖİB özelleştirme için danışman arıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Halkbank'ın özelleştirilmesinde İdareye yardımcı olmak üzere danışman görevlendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Halk Bankası AŞ'nin (Halkbank) özelleştirilmesinde İdareye yardımcı olmak üzere danışman görevlendirecek. Halkbank'ın hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin danışmanlık hizmet alımı ihalesi ön yeterlik ilanı, ÖİB'nin internet sitesinden duyuruldu.

Duyuruya göre, bu ilan ile Halkbank'ın sermayesindeki yüzde 75,02 oranındaki kamu hisselerinin ve/veya bağlı ortaklık/iştirak hisseleri de dahil olmak üzere banka aktifindeki varlıklarının birlikte veya ayrı ayrı özelleştirilmesinde İdareye yardımcı olmak üzere danışman görevlendirilecek.

Açılacak ihaleye danışmanlık, aracılık, yüklenim işlerini yürütmek üzere yurt içi veya yurt dışında, alıcı veya satıcı tarafta halka arz, blok satış, şirket birleşmesi, şirket devralma, özelleştirme uygulamaları, bankacılık sektörü vb. konularında deneyimli kurumsal finansman şirketleri, yatırım bankaları ile aracı kurumları; içinde en az bir yerli ve bir yabancı yatırım bankasının yer alacağı ortak girişim grubu oluşturarak, ön yeterlik başvurusunda bulunmaya davet edildi.

İhale sonucu görevlendirilecek danışman, tüm özelleştirme sürecinde İdareye yardımcı olacak.
Ön yeterlik için 28 Ağustos 2012 Salı günü saat 15.00'e kadar başvurulabilecek.
Ön yeterlik değerlendirmesi için istenen belgeler, mali kapasite ve teknik yeterlik kriterlerine ilişkin ayrıntılar ve iş tanımını içeren Ön Yeterlik Dokümanı, "www.oib.gov.tr" adresli internet sitesinde görülebilecek veya ÖİB'den temin edilebilecek.
İhaleye katılmak isteyen istekliler, Ön Yeterlik Dokümanını almak zorunda olacak.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir