Organizasyon sektörü yeniden canlanacak

Manifesto İletişim Danışmanlığı Ajansı Üst Yöneticisi Bozkurt, 'İletişim ve organizasyon sektörü, seçimsiz geçecek önümüzdeki 4 yıl boyunca pazarın yeniden canlanmasını bekliyor' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Manifesto İletişim Danışmanlığı Ajansının Üst Yöneticisi Selin Bozkurt, 1 Kasım seçimlerine kadar olan dönemdeki siyasi belirsizlik ortamında reklam ve etkinlik sektöründe durgunluk yaşandığını belirterek, firmaların ekonomiye dair umutlu oldukları zaman yatırım yaptıklarını söyledi.  

Seçim dönemlerinde firmaların reklam ve etkinlikler için bütçe ayırmadıklarını ifade eden Bozkurt, "Çünkü bu dönemlerde mesajınızı net bir şekilde ifade edemezsiniz. Ancak son seçimlerin ardından her şey netleşti. Bütün sektörlerde böyle bir canlanma olduğunu gördük. Siyasi ve ekonomik anlamda durum net olunca reklam ve iletişim harcamalarının değeri artıyor. Dolayısıyla en keyifli döneme girdik" dedi.  

Sektör temsilcisi olarak gelecek yıldan beklentilerini de paylaşan Bozkurt, ekonomideki gelişmeler, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, inşaat gibi önemli sektörlerin canlanmasının iletişim ve etkinlik çalışmalarını de tetiklediğini kaydetti.  

Gelecek 4 yıl boyunca yeni bir seçim beklenmediği için sektörde durgunluk beklemediklerini belirten Bozkurt, "Seçim dönemleri sektörümüzde dalgalanmalar yaratıyor. Dolayısıyla gelecek yıl ivmenin artarak devam edeceğini, iletişim çalışmalarının artacağını, rekabet de yoğun olacağı için şirketlerin farklılaşmak adına iletişime ağırlık vereceklerini düşünüyoruz" diye konuştu. 

'Parlayan bir yıldız gibiyiz'

Türkiye'nin tanıtım ve organizasyon sektörünün gelişimi açısından potansiyeli yüksek bir ülke konumunda bulunduğunun altını çizen Bozkurt, yerli şirketlerin uluslararası arenada da yer aldıkları için kendileri ile aynı bakış açısına sahip danışmanlık firmalarını tercih ettiğini dile getirdi.  

Sektörün merkezinin ABD olduğunu ve kendilerinin de bu ülkedeki sektörel gelişmeleri takip ettiklerini anlatan Bozkurt, "Küresel rakiplerle Türkiye'yi karşılaştırdığımızda lojistik anlamda çok potansiyelimiz yüksek olduğu için bölgemizde parlayan bir yıldız gibiyiz. Özenilen, beğenilen, markaların yatırım yapmak istediği ve kendilerini tanıtmak istedikleri bir yerdeyiz ki tam bu noktada firmalar iletişim sektörüne ihtiyaç duyuyorlar" ifadelerini kullandı.  

Türkiye'deki tanıtım ve organizasyon firmalarının küresel rakiplerine göre özellikle ciro anlamında kat etmeleri gereken uzun bir yol olduğuna dikkati çeken Bozkurt, buna karşın sektörün Türkiye'de hızla geliştiğini vurguladı.  

Türkiye'deki firmaların büyüyebilmeleri için iletişim kavramının hakkını vererek yol almaları gerektiğini dile getiren Bozkurt, "Bunun için de şirket içinde altyapının iyi kurulması ve kurumsal itibara özen gösterilmesi gerekiyor. Kurumsal itibarın özenli olabilmesi liderin iletişiminin doğru ve düzgün olmasına bağlı" dedi.